27. února 2010 • 17:57

Překvapení! Příbram obrala Spartu a raduje se z bodu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTO - Sparťanští fotbalisté v omlazené sestavě hned na úvod jarní části sezony ztratili body za domácí remízu 1:1 s Příbramí. Letenští favorité sice rychle vedli, ale dvanáct minut před koncem po hrubé chybě obrany hosté vyrovnali.



Sparta, v jejíž sestavě si tři hráči odbyli prvoligovou premiéru, se i tak ujala nejméně do neděle vedení v ligové tabulce.

Základní sestava Sparty byla obrovským překvapením. Složení středové řady totiž nepřipomínalo poslední ligové zápasy a proti závěru podzimu byla zcela nová: vedle očekávaného startu Sionka se překvapivě na hřišti objevila trojice náctiletých Folprecht, Hejda, Krejčí.

Byl to důsledek toho, že k řadě zraněných se přidali v předvečer s nemocí Vacek a Zeman.I proto Sparta v úvodu nepůsobila kompaktně, soupeře zaměstnávali jen Sionko s Lačným.

Blažek si nerozuměl s Brabcem. A Sparta remizovala >>>

V sedmé minutě se Letná sice poprvé radovala, ale Kušnírova branka kvůli ofsajdu platit nemohla, na druhé straně se zase ukázal vydařenou ránou sparťanský odchovanec Šmejkal.Po čtvrthodině se ale začal sparťanský stroj zahřívat a několikrát hostující obrana jen s námahou odolala náporu.

Sparta s Příbramí jen remizovala.Foto ČTK


Ve 22. minutě už ale novic Lačný hrudí vyslal na zteč parťáka Wilfrieda a jeho rána z dvaceti metrů zapadla přesně k tyči.

Sparťané byli aktivnější i ve zbytku poločasu, Lačný se často tlačil do koncovky, ale nečekaně se do šance dostali hosté a znovu to byl obránce Šmejkal, jehož lob hlavou skončil na břevnu.

A hosté si počínali aktivně i po pauze, zatímco domácí jako by se začali strachovat o výsledek. Blažek musel několikrát vypomoci přetížené obraně. Domácím se začala vracet ofenzivní síla až s příchodem Kadlece, který se rázem dvakrát dostal do koncovky a dobře si rozuměl s dalšími sparťanskými mladíky, jenže jeho šance vyzněly do ztracena.

Řepka gratuluje střelci.Foto Pavel Mazáč (Sport)


Sparta nakonec nepropadla v záloze, ale zklamala překvapivě její zkušená obrana. Jednu hrubku předvedl ještě bez následků Řepka, další špatnou komunikaci zachránil Blažek, ale právě jeho chybná domluva s Brabcem stála domácí body: dvanáct minut před koncem se po jejich hrubce dostal po pár vteřinách na hřišti k míči střídající Wágner a jeho úkol dostat míč do prázdné branky nebyl složitý.

Domácí pak nasadili k závěrečnému tlaku, ale hosté někdy i se štěstím cennou remízu ubránili, přestože už nastoupili bez svého kanonýra Huni, jenž vyjednává o přestupu do Číny.

 

Sparta Praha - 1. FK Příbram 1:1 (1:0)

Branky: 22. Wilfried - 78. Wágner. Rozhodčí: Matějek - Gallo, Vysloužil. ŽK: Hejda - Hušbauer, T. Pilík, Tarczal. Diváci: 10.066.

Sestavy:

Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Brabec, Pamič - Sionko, Folprecht (86. Kalouda), Hejda (86. Hoheneder), Krejčí - Wilfried, Lačný (70. Kadlec). Trenér: Chovanec.

Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Šmejkal (83. Videgla) - Hušbauer, Tarczal, T. Pilík (76. Wágner), Rodrigues - Fantiš, Klesa (90.+3 Borek). Trenér: Marko.

Sparta s Příbramí jen remizovala.
Sparta s Příbramí jen remizovala.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud