Jiří Fejgl
27. února 2010 • 05:00

Co nového v lize? 1. díl: Týmy na 1. - 8. místě

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tihle se porvou o titul – týmy z úspěšnější poloviny soutěže. Fotbalová liga začíná už v sobotu. Co je nového v sídlech klubů, které se usadily v horní části tabulky?



1. FK TEPLICE - 32 bodů
- Lídr má obrozený útok. Přišel sparťanský matador Došek, který však dlouho nehrál, a šanci dostane také nejlepší střelec druhé ligy Veverka z Ústí.

- Srdeční problém. Mladík Pimpara musel na složitou operaci s drahocenným orgánem, na jaře určitě nebude hrát. „Ale chci se k fotbalu vrátit.“

- Případ Smejkal: Obránce se pře s klubem o platnost opce ve smlouvě. Arbitráž včera rozhodla, že platí až do konce roku.


2. SPARTA PRAHA - 32 bodů
- Letná vítá zvučné posily: bývalého kapitána Slavie Brabce a reprezentanta Sionka. „Zkušenost potřebujeme,“ ocenil Tomáš Řepka.

- Legenda skončila – středopolař Berger kvůli kolenu zabalil kariéru. Sparta tak má problém v srdci zálohy, zranění jsou také Kucka a Hušek.

- Kouč Chovanec byl v ráži, často mluvil trefně o hráčích. Například: „Ondra Kušnír přestal naplno pracovat, když se dostal do reprezentace.“ Atd, atd.


3. BANÍK OSTRAVA - 31 bodů
- Majitel Petera udělal velký nákup, ze svého zaplatil Jihlavě 20 milionů za sedmnáctiletého útočníka Vydru. „Ta nová vodní šelma je můj favorit,“ napsal Tomáš Petera na www.fcb.cz.

- Změna na postu prvního gólmana. Odchovance Bučka vystrnadil z brány veterán Baránek.

- Finanční problémy, které ničily Baník minulé jaro, by se neměly objevit. „Máme rozpočet zajištěný do konce sezony,“ tvrdil Petera.


4. BAUMIT JABLONEC - 31 bodů
- Jablonec udělal největší přestup historie. Z Tottenhamu koupil útočníka Pekharta za 20 milionů. „O této investici nepochybuju,“ pronesl šéf klubu Miroslav Pelta.

- Čížek je zase pryč – zase v Rusku. Krajní záložník a jeden z nejlepších hráčů podzimu odešel do Novosibirsku.

- Poodhalené vysoké ambice, to je novinka. „O titul se popereme,“ neskrýval Pelta.


5. VIKTORIA PLZEŇ - 26 bodů
- Nejlepšími podzimními střelci jsou záložník Horváth a útočník Bakoš s pouhými třemi zásahy. „Potřebujeme najít kanonýra,“ naplánoval trenér Pavel Vrba úkol na jaro.

- Mužstvo si v zimě zahrálo turnaj v místě příští zimní olympiády, v ruské Soči. A poté odjelo na soustředění do Španělska. „Cestování bylo dost,“ ulevil si Vrba.

- Veterán Poštulka, bývalý gólman Sparty i jednička české reprezentace, zmizel do nižší soutěže. Má vychytat Čáslavi záchranu ve druhé lize.


6. FK MLADÁ BOLESLAV - 25 bodů
- Trenér Stanner je znovu prvním mužem na lavičce. Nenápadný muž vystřídal Uhrina mladšího. Ten se nepohodl se sportovním vedením klubu.

- Jediný reprezentant v kádru, obránce Rajnoch, odešel do tureckého Ankaragücü, kde nahradil sparťanskou posilu Brabce.

- Útočník Pecka, nejlepší střelec ligy z roku 2007, celku na jaře nepomůže. Prodělal totiž operaci zad. „Zatím jen doma ležím,“ hlásil.


7. SLAVIA PRAHA - 24 bodů
- Tým má novou brankářskou jedničku, z Turecka přišel Slovák Senecký, který odsunul na lavičku na podzim nevyrovnaného Romanovse.

- Úřadující mistr má potíže s obranou. Do ciziny odešli Suchý s Čelůstkou, zraněni jsou Vomáčka s Hoškem. Přišel pouze uvadající talent Kopic.

- Trenér už prý nebude drsným vládcem. „I okolí mi říká, že jsem se změnil,“ pronesl Karel Jarolím. „Už mě v podstatě nic nerozhodí.“


8. 1. FK PŘÍBRAM - 23 bodů
- Pomoc města zase přiteče k Litavce. Radnice pošle majiteli klubu Starkovi dvoumilionový dar. Navíc se výrazně podílí na správě stadionu.

- Vedení připravilo lákadlo pro fanoušky. Vylosovaný majitel permanentky si bude moci zatrénovat s prvním týmem. „Nebudu nikoho šetřit,“ prohlásil s úsměvem kouč Karol Marko.

- Podzimní pozice je nad plánem, takhle vysoko Příbram nemyslela. „Když takhle skončíme, zavládne tady nadšení,“ řekl boss Jaroslav Starka.

2. díl: Týmy na 9. - 16. místě >>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud