26. února 2010 • 11:06

Bývalý sparťan Drobný pomůže Bohemians Praha

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Václav Drobný se po téměř tříleté odmlce opět vrací na české prvoligové trávníky. Na jaře bude nastupovat v dresu Bohemians Praha. S posledním celkem Gambrinus ligy se domluvil na půlročním angažmá. Do střížkovského klubu přišel i gólman Rodinger ze Slovanu Bratislava.



Nastupoval v Anglii, Francii, naposledy na Slovensku. Nyní se Václav Drobný vrací coby amatér do Bohemians Praha. „Potřebuju hlavně hrát, strach z boje o záchranu nemám,“ říká devětadvacetiletý obránce, mistr Evropy do 21 let z roku 2002.

Nové angažmá získal celkem náhodně. Šel si zahrát zimní turnaj za Blšany a potkal trenéra brankářů střížkovského klubu Jana Klímu. „Dali jsme se do řeči a domluvili se, že s nimi začnu trénovat,“ vysvětluje Václav Drobný čtrnáct dní staré setkání.

„Dva týdny už s námi trénuje. Slibujeme si od něj zkvalitnění naší defenzivy, jeho zkušenosti pro nás jsou k nezaplacení,“ potvrzuje sportovní ředitel klubu Josef Jícha.

Bývalý obránce Štrasburku, Aston Villy či pražské Sparty přichází do pražského klubu coby amatér.

„Ve Spartaku Trnava jsem se vyvázal ze smlouvy a teď jsem na amatérské bázi,“ přiznává. S novým klubem se dohodl na spolupráci do léta. „Poté si sedneme a vše vyhodnotíme,“ dodává Jícha.

Drobný naposledy působil na Slovensku. Jenže podzim promarodil. Trápila jej únavová zlomenina.

„Celý leden jsem se připravoval sám a čekal na nabídku. Objevily se nějaké ze zahraničí, ale nebyly pro mě tak lákavé, abych kvůli nim zase vycestoval,“ prozrazuje stoper, jenž preferoval nabídku z nejvyšší soutěže a chtěl rovněž zůstat co neblíže hlavnímu městu.

Dva týdny trénoval i s druholigovým Mostem, ale ruce si nakonec nepodali. I proto je nyní rád za nabídku aktuálně šestnáctého celku Gambrinus ligy. „V mojí situaci potřebuji především hrát a získat zpátky herní praxi. Strach nemám.“

Své nasazení v sobotním zápase s mistrovskou Slavií však příliš reálně nevidí. „Myslím, že ještě nedorazila transferkarta. Jestli se to nestihne během pátku, asi hrát nebudu. Ale na další utkání s Teplicemi už chci být stoprocentně nachystaný.“

To další nový muž v kabině Bohemians Praha, brankář Dominik Rodinger, hrát může. Gólmana získal klub na hostování ze Slovanu Bratislava.

„Oba patří k tomu lepšímu, co máme v kádru. Zda nastoupí? To nechávám na trenérovi, ale připravený bude,“ poznamenává k další posile Jícha.

Rodinger již před časem působil v Bohemians 1905, za které nastoupil ve druhé lize. Přes Teplice a Xaverov se dostal i na Střížkov, tam se však tehdy neprosadil. Nyní se přes Slovensko vrací zpět.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud