Štěpán Filípek
1. února 2010 • 22:55

Řepka pohrdá Šenkeříkem: Je posr...

Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ti dva vyrůstali na Valašsku jen pár kilometrů od sebe. Přesto se při posledním pražském derby rvali hlava nehlava. Slávistický útočník Zdeněk Šenkeřík jako jeden z mála dokázal pořádně naložit sparťanskému rivalovi Tomáš Řepkovi.



„Šenkeřík? To nebudu komentovat. To ani nemá smysl,“ odfrkne si nejprve letenský drsňák, jako by to jméno slyšel poprvé v životě. „Já toho člověka neznám,“ dodá.

Pak se však přece jen rozmluví, ale despekt z jeho hlasu nevyvane. „Vím jen, že je to krajan. Tedy rádoby krajan. Vyrůstal o dvě vesnice dál. Ale kvůli tomu se s ním kamarádit nemusím,“ pokračuje.

„Viděl jsem ho, jak zpíval na slávistickém plese, myslím, že mu to sluší…“ odtuší s narážkou na pěvecké vlohy kanonýra, které prokázal na lednovém slávistickém bále na Žofíně.

Exkluzivní rozhovor s Tomášem Řepkou najdete v úterním vydání deníku Sport!

Jejich vzájemné souboje hrozily od první minuty erupcí hněvu. Nevidí se často, aby někdo na Řepku dotíral tak agresivně jako Šenkeřík. A jeho soupeř to na první pohled nesl hodně těžce. Nechal se vyvést z míry.

Sparťan Tomáš Řepka (vpravo) tvrdě zastavuje Zdeňka Šenkeříka ze SlavieFoto Pavel Mazáč (Sport)

„Hm. Asi takhle,“ nabere dech Řepka. „Nešlo o to, jestli mi někdo něco nedaruje. Jsou fotbalisté, kteří mají tenhle styl zažitý a hrají tak celý život,“ říká a připomíná svého nedávného spoluhráče útočníka Jana Holendu nebo jiného bijce z útoku Aleše Bestu.

„Ten to dělá deset let, vezmu to od něj. Jenže o Šenkeříkovi před třemi lety nikdo nevěděl, kdo to je. Takový není, obvykle to nedělává. Je to útočník, kterej je spíš posranej,“ praví pohrdlivě Řepka. „Ale přijde derby a on do mě najednou skáče a rozdává rány,“ kroutí hlavou.

Nejdřív se prý snažil svému sokovi domluvit. „Řekl jsem mu: Hele, vždyť je to úplně zbytečný, ty mě chceš vyprovokovat?“ líčí Řepka.

Pak však prý pochopil, že „chyba“ bude někde jinde. Třeba u slávistického kouče Karla Jarolíma.

„Možná Šenkeříkovi nakukal, ať mi naloží. Holenda si na nic nehraje, protože mu to trenér přikáže, ale tihle hráči jsou pro mě ubozí. Řeknou si: Abych se zalíbil trenérovi, nakopu Řepovi,“ ušklíbne se sparťanský stoper. „Tyhle hrdiny nemám rád. Musí do fronty – a ta je pěkně dlouhá.“

O čem dalším Tomáš Řepka mluvil? To si přečtěte v úterním deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
11

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud