21. ledna 2010 • 13:45

Ředitel Slavie: Dlužíme peníze hráčům, aby odešli

Autor: Blesk Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia dluží peníze hráčům! „Ano, je to poslední prostředek, jak rozhýbat nepotřebné, aby si hledali nové angažmá,“ přiznal ředitel klubu Petr Doležal. Popřel však, že by dluhy vůči Ivanovičovi a Abrahamovi, které bude řešit arbitrážní komise ČMFS, byly odrazem finančních problémů Slavie.



Blesk.cz

Mato Ivanovič přišel loni v létě coby talent a mládežnický reprezentant Chorvatska, jehož sláva brzy vyletí do závratných výšin!

Vedení klubu mělo při uzavírání kontraktu tak trochu závrať a osmnáctiletý kluk dostal zhruba 8 tisíc eur měsíčně…

Mato Ivanovič Mato IvanovičFoto Jaroslav Legner Sport


Nyní dluh, do něhož je započtena i splátka za samotný přestup, dělá už 2,6 milionu korun! „Je fakt, že na osmnáctiletého kluka má skvělé podmínky,“ připustil Doležal.

Slavia dluží skoro milion i Martinu Abrahamovi, kterého kouč Jarolím vyhodil. „Ale Martin odešel hostovat do Zlína a s ním máme jasnou dohodu, jak věci urovnat,“ řekl Doležal.

Pokud jde o Ivanoviče, přiznal šéf Slavie chybu. „Tenhle transfer se nepovedl. Ivanovič už není ani v Btýmu, je v dorostu.“ Vyjádření Ivanoviče se nepodařilo získat, jeho mobil byl včera nedostupný.

Královsky placených cizinců, kteří se neuplatnili, Slavia angažovala v posledních dvou letech víc: Amadou Cissé (bral zhruba 150 tisíc měsíčně), Ronald Šiklič (110 tisíc), James Dens (130 tisíc), Vitali Trubila (90 tisíc)…

Dále jsou ve Slavii borci, kteří sice hrávají, ale výkony zaostávají za příjmy: Hocine Ragued (500 tisíc měsíčně), Dušan Vasiljevič (350 tisíc), právě skončil Goce Toleski, jenž strávil podzim v béčku (140 tisíc). A nakonec i Tijani Belaid (350 tisíc), který se má vzpamatovat při hostování v Le Mans.

„Teď už jsme s nákupy cizinců mnohem opatrnější. Zřídili jsme skautské oddělení, které sleduje hráče a mělo by podobným přehmatům předejít,“ tvrdí Doležal.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud