Pavel Janega
6. ledna 2010 • 12:23

K Jarošíkovi chceme Sionka, říká Chovanec

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posila do každé řady. S takovým přáním vstupuje do nového roku generální manažer fotbalové Sparty Jozef Chovanec. Nahradit musí zejména stopera Romana Hubníka a záložníka Patrika Bergera, jenž ukončil profesionální kariéru.



„Vím, že vás (novináře) budou nejvíc zajímat pohyby v hráčském kádru,“ zahájil Chovanec s úsměvem tiskovou konferenci. „Ale zatím jsou věci v běhu. Smlouvu podepsal pouze útočník Lačný z Ružomberoku, který se k týmu připojí v pátek.“

Sparta přišla o hvězdu: Berger ukončil kariéru »

Chovanec nechce rozbít kádr nákupem mnoha fotbalistů. Pouze chce zvýšit konkurenci v každé řadě. „Pokračujeme v naší koncepci. Kvalitní hráči zůstanou, jiní odejdou,“ podotkl.

A rovnou připomněl transfer Hubníka do Herthy Berlín. „Určitě chceme obsadit post středního obránce. Hledáme proto adekvátní náhradu. Není tajemstvím, že máme zájem o Jirku Jarošíka,“ uvedl.

Libor Sionko slaví svou branku Libor Sionko slaví svou brankuFoto Pavel Mazáč SPORT

Jarošík už v rozhovoru pro deník Sport prozradil, že je se Spartou domluvený a chybí pouze jeho podpis.

„Pravdou je, že jednání proběhla. Předložili jsme Jirkovi nabídku a určili si deadline do 15. ledna, do kdy se Jirka musí rozhodnout. Sám hráč ale projevil velký zájem,“ prozradil Chovanec.

Jarošík: Se Spartou jsem domluvený »


Další posilou se může stát Libor Sionko, nynější záložník Kodaně. „Jednáme s ním a doufáme, že se zdárným koncem. Další vytipovaní fotbalisté jsou účastníci afrického poháru,“ řekl.

Jasno zatím nemá ani u levého beka Manuela Pamiče, který ve Spartě do konce roku hostoval. „Probíhají jednání, takže teprve uvidíme, jak se domluvíme. My upřednostňujeme přestup, ale reálné je i hostování.“

Chovanec chce mít před startem jarní části sezony k dispozici 26 hráčů. „To znamená, že když někdo přijde, někdo jiný musí odejít. Musíme tu vytvořit zdravou konkurenci,“ dodal kouč letenského celku.

Kouč Sparty Jozef Chovanec při středečním tréninku v Eindhovenu
Kouč Sparty Jozef Chovanec při středečním tréninku v Eindhovenu

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud