28. listopadu 2009 • 19:17

Příbramský Hušbauer zažívá pohádkový závěr podzimu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdříve první ligový gól Slovácku a dnes hned dvě trefy, které jeho mužstvu výrazně pomohly k druhému triumfu za sebou nad fotbalisty Kladna. Ve velkém stylu zakončil kalendářní rok záložník Příbrami Josef Hušbauer.



"Je to nádhera, nic takového jsem nečekal," pochvaloval si Hušbauer. Devatenáctiletý středopolař má velkou zásluhu na herním a výsledkovém vzestupu podceňovaného příbramského týmu, který nastřádal už 23 bodů a může se těšit na klidné jaro.

Hušbauerovi se zřejmě zalíbilo střílení branek v lize, v níž se pohybuje už druhou sezonu. Musel si na ně ale počkat až do minulého kola, až v něm spustil svoji kanonádu. Do zapomnění tak už definitivně upadá jeho loňská smolná premiéra v nejvyšší soutěži, kde se mladý talent uvedl ještě v barvách Žižkova vlastencem při utkání v Plzni.

Kouč Příbrami Marko: Ukázali jsme charakter >>

Nyní už subtilní záložník míří na správná místa. "Góly se mně vyhýbaly dost dlouho, ale konečně to přišlo," pochvaloval si Hušbauer po dnešním duelu, v němž Příbram až dvě minuty před koncem zachránila těsnou výhru 3:2.

Hušbauer na ní měl jako autor prvních dvou příbramských tref zásadní podíl. "Možná ty branky vypadaly jednoduše, ale spíš bych ocenil to, že jsme to pokaždé výborně sehráli. Kluci mi pokaždé připravili výborné pozice," pochválil své parťáky juniorský reprezentant.

Přitom nechybělo mnoho a v první lize se na podzim vůbec neobjevil. Sezonu měl začít ve Viktorii Žižkov, kde vstřebával zklamání po sestupu z první ligy. Po příchodu nového kouče Vlastimila Petržely však projevil zájem Viktorii opustit a šanci dostal na hostování v Příbrami, kam si jej vyžádal trenér Karol Marko.

Příbram přestřílela trápící se Kladno >>>

Ten předloni Hušbauera "vytáhl" z dorosteneckého týmu v Jihlavě a dal mu šanci v druholigovém kádru. V srpnu se jejich cesty znovu spojily a opět vyústily v úspěšnou spolupráci. Kde bude Hušbauer působit na jaře, netuší. Hostování v Příbrami mu na konci roku vyprší. "Pokud by Příbram měla zájem, rád bych tady do konce sezony zůstal. Jsem jí vděčný za to, že mi dali šanci," vysvětloval Hušbauer.

Na prestižnější adresy zatím nemyslí. Byť dobře věděl, že dnes do Příbrami zamířili skauti z Juventutu Turín, aby sledovali Hušbauerova sedmnáctiletého spoluhráče Antonína Fantiše. Hušbauer však svého kolegu zastínil. "Juventus? To zní krásně, ale zatím je zbytečné o něčem takovém přemýšlet," usmíval se Hušbauer.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud