28. listopadu 2009 • 18:03

Příbram přestřílela trápící se Kladno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Příbrami se rozloučili s ligovým podzimem a kalendářním rokem vydřenou výhrou 3:2 nad Kladnem, které v lize prohrálo už pošesté za sebou a má smutnou jistotu, že přezimuje na sestupových příčkách.



Kladenští sice dokázali odpovědět na první dvě branky Hušbauera trefami Strnada a Zoubeleho, ale dvě minuty před koncem strhl vítězství na stranu Příbrami střídající Tomáš Wágner, což už odpor Kladna zlomilo. Příbram vyhrála šestý z posledních sedmi domácích zápasů.

Od Litavky si soupeři letos vozí body jen výjimečně, navíc Kladno na příbramský trávník mířilo po pěti zápasech bez bodového zisku jako outsider. A předzápasové prognózy mohl brzy potvrdit vedoucím gólem Klesa, kterému po dlouhém úprku překazil radost včasným pádem pod nohy brankář Pavlík.

Kladno se po první hrozbě vzchopilo a chvílemi bylo dokonce aktivnější. Situaci však hostům hodně zkomplikoval další kiks jejich obrany: příbramský záložník Hušbauer v 19. minutě na hranici pokutového území lehce přešel přes Strnada a Grosse a neomylně namířil střelu do spodního koutu branky.

Kouč Příbrami Marko: Ukázali jsme charakter >>>

Devatenáctiletému záložníkovi po týden staré premiérové ligové trefě se Slováckem zřejmě zachutnala euforie ze střílení branek v nejvyšší soutěži. Příbram za šest minut svůj náskok mohla navýšit a kladenští hosté děkovali přízni štěstí po Pleškově ráně do spojnice.

Kladno v tu chvíli vypadalo zranitelně, ovšem čtvrt hodiny před poločasem svého soka zaskočilo nenápadnou akcí: Zachariáš prodloužil centr do pokutového území a Strnad zblízka vyrovnal. Zanedlouho třicetiletý záložník si mohl užívat radost z prvního ligového zásahu. Platilo to i pro celé Kladno a jeho zápasy v Příbrami.

Příbram nechtěla dopustit, aby při loučení s podzim doma ztratila body a začala Kladno svírat před jeho brankou. Po hodině hry se ukázal sedmnáctiletý talent Fantiš, na kterého dnes byli v hledišti zvědaví i skauti ze slavného Juventusu Turín, kde nedávno juniorský reprezentant absolvoval testy. Fantiš nejprve kladenským obráncům zavařil svým neohroženým průnikem a pak jeho hlavičku skvěle vyrazil Pavlík.

Příbramský Hušbauer zažívá pohádkový závěr podzimu >>>

Další šanci už hosté neodvrátili. Po souhře středních záložníků v 68. minutě vysunul Tarczal kolmicí Hušbauera a příbramský hrdina zápasu ani napodruhé před Pavlíkem nezaváhal. Kladno mohl zlomit Huňa, který však po skvělé akci Klesy hlavičkoval těsně vedle. Na druhé straně Kladno málem vrátil do zápasu Zachariáš, jehož gól neplatil kvůli ofsajdu.

Závěr byl velmi hektický. Čtyři minuty před koncem příbramské oslavy vítězství málem zkazil Zoubele, který ve skluzu pohotově dorazil do branky centr z pravé strany.

Přesto Kladno odjelo s prázdnou a znovu jej srazil gól inkasovaný v samém závěru, stejně jako minule proti Bohemians 1905. Tentokrát v 88. minutě kladenské zlomil střídající Wágner, který dokončil výbornou akci Tarczala. Kladno ještě mocně útočilo, po jednom závaru dokonce žádalo penaltu po ruce jednoho z domácích, ale na bodový zisk už nedosáhlo.

1. FK Příbram - SK Kladno 3:2 (1:1)


Branky: 19. a 68. Hušbauer, 88. Wágner - 29. Strnad, 86. Zoubele. Rozhodčí: Jech - Kovařík, Moudrý. ŽK: Szabo. Diváci: 2076.

Sestavy:

Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa (86. Šmejkal), Hušbauer, Tarczal, Rodriguez (64. T. Pilík) - Huňa, Fantiš (78. Wágner). Trenér: Marko.

Kladno: Pavlík - Bartoš, Procházka, Gross, Mráz - Holub (77. Šilhan), Strnad, Tatanašvili (60. Szabo), Cigánek - Zachariáš (77. Klinka), Zoubele. Trenér: Hřídel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud