23. listopadu 2009 • 20:59

Teplický Plíšek: Hráli jsme na hranici sebeobětování

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spanilá jízda Teplic skončila v Olomouci, v první lize tak je bez porážky už pouze Sparta. Severočeši nakonec museli na trávník, přestože klubový lékař i krajský hygienik s ohledem na výskyt prasečí chřipky v kádru Teplic nedoporučili, aby se utkání hrálo. A teplický tým bez řady marodů nakonec utržil šestigólový výprask.



"Nehledáme žádnou křivdu, byť jak lékař, tak hygienik hrát nedoporučili. Respektujeme rozhodnutí svazu. Budeme se bavit o tom, proč jsme dostali šest branek a co jsme mohli udělat jinak," řekl trenér Jiří Plíšek, který však připustil, že zdravotním stavem hráčů se musel zabývat celých 90 minut. "Během celého utkání jsme řešili, kteří hráči to udýchají. Tři hráči hráli na hranici obětování se pro mužstvo," dodal.

Dále čtěte:
Olomouc zničila Teplice. Nasázela jim šest gólů »
Souhrn 15. kola Gambrinus ligy »


Možná více Plíškovi vadilo, že za stavu 3:2 sudí Paták neudělil druhou žlutou karu domácímu stoperovi Škerlemu. "Jasná situace, druhá žlutá pro Škerleho. To byla situace, která mohla vývoj utkání příznivě ovlivnit v nás prospěch. Nemůžu se ubránit dojmu, že některé věci měl rozhodčí Paták pevně v rukou," postěžoval si Plíšek.

Připustil však, že soupeř se předvedl. "Ty branky ukázaly velkou kvalitu Olomouce, vynikající řešení a přechodovou fázi. Z naší strany tam byly ale špatně dohrané tři standardní situace. Před prvním gólem, když jsme trestuhodně nepokryli přechod soupeře. Podobné situace předcházely gólům na 2:1 a 3:1. Tím jsme to soupeři hodně ulehčili," uvedl Plíšek.

Olomouc se se zdravotními problémy hráčů vypořádala lépe. Přestože v základní sestavě chyběli Hubník a Kaščák, ofenziva Sigmy znovu excelovala. "Chtěli jsme do hráčů dostat, aby od úvodu hráli hrozně aktivně a využili momentální rozpoložení Teplic. A to se povedlo, dali jsme dva góly, vlastně tři, ale ten třetí rozhodčí neuznal," řekl trenér Zdeněk Psotka.

Jediný záchvěv, kdy Sigma mohla ztratit kontrolu nad utkáním, prý byl přelom obou poločasů. "Teplice v závěru první půle a v úvodu druhé půle byly lepším mužstvem. Lépe kombinovaly, držely míč. My jsme se dostali pod tlak, špatně jsme dostupovali a nedařil se nám presink. Teplice snížily na 2:1 a 3:2, ale pak Pavel Šultes skvěle vyřešil brejkovou situaci a po čtvrtém gólu už byla vidět na soupeři rezignace," dodal Psotka.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud