3. listopadu 2009 • 10:16

HODNOCENÍ: Osm letních posil Slavie propadlo

Autor: har, šq
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě dorazilo do pražské Slavie celkem dvanáct nových tváří. A pouze jeden (Adam Hloušek) se prosadil. To je hrůzostrašné zjištění. Osm fotbalistů doslova propadlo, další tři se řadí do kolonky: nevýrazní. Kteří to jsou?



Adam HloušekFoto Michal Beránek Sport
» USPĚLI

ADAM HLOUŠEK (20)
Manažer: Pavel Paska (ISM).
Pozice: obránce, záložník, útočník.

Posila číslo jedna. Ve Slavii se bezvadně adaptoval, vyčnívá téměř v každém zápase. Prosazuje se i na evropské scéně. Využívá dokonale rychlosti a výbušnosti. Odbyl si i premiéru v reprezentaci.

» NEVÝRAZNÍ

Nová posila Slavie.Foto Jaroslav Legner - Sport
HOCINE RAGUED (26)
Manažer: David Lasaracina (SA Gallea Gestion).
Pozice: záložník.

Objev trenéra Jarolíma rozjel sezonu solidně, postupně se ale svezl s formou týmu. Zkratoval ve Valencii, kde se nechal školácky vyloučit, přitom kouč o něm mluvil jako o hráči pro těžká utkání.

ONDŘEJ ČELŮSTKA (20)

Manažer: Pavel Zíka (Sport Invest).
Pozice: obránce.

Nastoupil skoro v každém utkání, střídavě na pravé nebo levé straně obranné řady. Dozadu je poměrně spolehlivý, ovšem v ofenzivě je neviditelný. Moderní obránce si zkrátka počíná jinak.

MATO IVANOVIČ (18)
Manažer: zahraniční agent.
Pozice: záložník.

Do hlavního týmu se osmnáctiletý Chorvat sice neprosadil, s tím se ovšem počítalo. Klub při jeho příchodu avizoval, že si jej připravuje do budoucna. Ivanovič zatím hraje v dorostu.

» PROPADÁK

VITALIJ TRUBILA (24)
Manažer: Oleg Maležik (Prof-Sport company).
Pozice: obránce, záložník.

Dokonalá trefa vedle. Levonohý Bělorus se ve Slavii nechytil, neodehrál ani minutu. Jen se šestkrát posadil na lavičku náhradníků. Hraje za rezervu.

DUŠAN VASILJEVIČ (27)
Manažer: Hana Nováková.
Pozice: záložník.

Srbský středopolař se zkušenostmi z bundesligy zatím zanechal rozpačitý dojem. Objevil se v devíti ligových zápasech, do statistik se ovšem zapsal jen díky třem žlutým kartám.

JAN HANUŠ (21)
Manažer: Hana Nováková.
Pozice: brankář.

Měl být původně trojkou. Poté, co vyšel najevo skandál s Romanovsem a Vaniak chyboval s Boleslaví, šel mezi tyče on. V duelech s Tirasopolem ale tým nepodržel, už delší čas chytá v „béčku“.

Matej Krajčík nevěří, jak se Slavia mohla tak položitFoto Michal Beránek (Sport)

MATEJ KRAJČÍK (31)
Manažer: Pavel Paska (ISM).
Pozice: obránce.

Slovenský bek je jen stínem hráče, který loni na podzim deptal soupeře úniky po lajně a báječnými centry. Z Itálie se vrátil bez kondice, je očividně z formy.

LIBOR TAFAT (22)

Manažer: Josef Vejmělka.
Pozice: útočník.

Zatím na sebe upozornil pouze kiksem s Tiraspolem v předkole Ligy mistrů při rozhodujícím gólu, kterým přispěl k vyřazení ze hry o miliony. V lize se mihl jen na pár minut proti Brnu, nastupuje za rezervu.

BENJAMIN VOMÁČKA (31)
Manažer: Hana Nováková.
Pozice: obránce.

Měl nahradit propuštěného stopera Ericha Brabce, což rozhodně nenaplnil. Nešéfuje obraně tak, jak to dokázal bývalý kapitán. I proto inkasují červenobílí laciné branky.

RISTE NAUMOV (28)
Manažer: Sašo Stefanov.
Pozice: útočník.

Gólová vizitka rychlonohého Makedonce je slaboučká: dva ligové a jeden pohárový gólu. V pokutovém území není důrazný, jak by se na koncového hráče patřilo.

Stanislav Vlček vyklusáváFoto Pavel Mazáč SPORT

STANISLAV VLČEK (33)
Manažer: Pavel Paska (ISM).
Pozice: útočník.

Vrátil se, aby dovedl Slavii do Ligy mistrů. Propadák s Tiraspolem jej ovšem dostal psychicky dolů. Pak lehce procitl dvěma zásahy v kvalifi kaci Evropské ligy, do základu se však už nevrátil.

OČIMA ŘEDITELE KLUBU: Udělali jsme chyby
„Různé spekulace, že při výběru hráčů do kádru Slavie má nebo měla přednost jedna agentura, vůbec nevnímáme a nezabýváme se jimi.
Nezastíráme, že nynější situace není nijak příznivá a pravidelně se jí na schůzkách zabýváme. Rozhodně nesedíme v křesle se založenýma rukama a nečekáme na nějaký zásah shůry. Hledáme cestu, jak naši pozici zlepšit.

Až budeme chtít sdělit veřejnosti, k jakému rozhodnutí jsme došli, učiníme tak. Rozhodně by nebylo vhodné, abychom to sdělovali tisku, napřed si musíme všechno ujasnit v klubu.

Před sezonou se trenér Jarolím rozhodl přestavět mužstvo, s čímž jsme souhlasili a dali mu plnou důvěru. Dnes se ukazuje, že ideální to není, ale to už jsme přiznali před měsícem. Ve fotbale je všechno o výsledcích, když nejsou, nemůžeme být spokojeni. Připouštíme proto, že jsme udělali při doplnění mužstva chyby, některé příchody se nevydařily.

Nyní se však plně soustředíme na utkání Evropské ligy s Valencií, které chceme zvládnout co nejlépe.“

PETR DOLEŽAL, generální ředitel Slavie

Kormidelník fotbalistů Slavie Karel Jarolím křičí směrem ke svým svěřencům.
Kormidelník fotbalistů Slavie Karel Jarolím křičí směrem ke svým svěřencům.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud