1. listopadu 2009 • 16:57

Teplice kralují dál, Kladno zdolaly v závěru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic i nadále kralují Gambrinus lize. Ve 13. kole se sice na půdě Kladna dlouho nemohli prosadit, ale díky gólům Vondráška a Kalivody v poslední čtvrthodině vyhráli 2:0.



Ligového lídra přijela povzbudit více než stovka skalních fanoušků, a protože Kladno ani při příjemnějších teplotách diváky příliš neláká, měli hosté téměř domácí prostředí. Tomu odpovídal i obraz hry.

SLEDOVALI JSME ONLINE »

Už v 6. minutě šel Mahmutovič sám na brankáře Pavlíka, jenže ten dobře vyběhl a jeho střelu vyrazil. Ten souboj se v různých modifikacích zopakoval ještě několikrát a se stejným výsledkem.

Ve 25. minutě byl Pavlík rychle venku z branky, aby zblokoval Mahmutovičovu ránu po dvou kličkách ve vápně, těsně před poločasem lapil i jím tečovaný centr.


Rozdíl mezi oběma týmy byl především v mezihře, na niž domácí postupem času téměř rezignovali a čím dál častěji volili jen dlouhé nákopy, s nimiž si útočníci nevěděli ani trochu rady.

Výsledkem byl urputný boj uprostřed hříště, který vyústil ve dvě vynucená střídání na teplické straně. A také v největší šanci prvního poločasu, kterou po sérii rohů zahodil ve 27. minutě Matula; jeho křížná hlavička se snesla jen na břevno.

Stejný obraz nabízel dlouho i druhý poločas. Pavlík v 59. minutě vytěsnil díky rychlému vyběhnutí další velkou šanci Ljevakoviče, jinak byla k vidění jen nepříliš úspěšná ofenzivní snaha Teplic.

V 70. minutě domácí přece jen zaútočili po pravém křídle, dostali míč do šestnáctky k Szabovi, jenže jeho ránu zblokoval Lukáš. Zatímco v té chvíli vypadali Kladenští překvapivě aktivně, za čtyři minuty zírali jen jako solné sloupy na akci Teplic.

Souhrn 13. kola »

Verbíř sebral míč na vápně, povodil si obránce a placírkou zakroutil míč do tyče. I když se míč odrazil dost daleko od branky, došel si pro něj nekrytý Vondrášek a halfvolejem ho poslal do sítě.

Vedoucí gól Teplice uklidnil a Kladno muselo útočit, jenže to se mu vůbec nevedlo. Ze hry plné špatných nákopů vytěžilo jediné nebezpečí v 90. minutě. Vděčilo za něj ale spíš brankáři Grigarovi, který lehkou hlavičku Klinky jen vyrazil na roh.

Naopak v závěru hosté výhru pojistili. Vachouškův centr od levého praporku prošel až na zadní tyč, odkud ho do sítě poslal Kalivoda, který byl v té době na hříšti jen dvě minuty.

SK Kladno - FK Teplice 0:2 (0:0)
Branky:
74. Vondrášek, 90+3. Kalivoda. Rozhodčí: Kocián - Čecháček, Vysloužil. ŽK: Procházka, Gross - Rosa. Diváci: 1845.
Kladno: Pavlík - Mráz, Gross, Procházka, Hajník - Bartoš, Szabo, Hlava, Cigánek (81. Moravec) - Šilhan (81. Zachariáš), Klinka. Trenér: Hřídel.
Teplice: Grigar - Vidlička (46. Vondrášek), Lukáš, Smejkal, Matula - Verbíř, Klein (53. Rosa), Ljevakovič, Stožický - Vachoušek - Mahmutovič (90. Kalivoda). Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud