26. října 2009 • 19:23

Slavia nestačila na Olomouc!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Druhou porážku za sebou v Edenu utrpěli fotbalisté Slavie Praha. V dohrávce 12. kola podlehl úřadující mistr Sigmě Olomouc 1:2, která už po půlhodině hry vedla po brankách Hořavy a Šultese.



Za domácí snížil ještě do poločasu Hloušek, ale k vyrovnání nepomohlo Slavii ani vyloučení Kaščáka půl hodiny před koncem. K výhře Hanáků na hřišti Slavie po jedenácti letech pomohlo i to, že Slavia nastřelila čtyřikrát brankovou konstrukci.

Skácelův návrat do Slavie? tyč a prohra >>>

V červenobílém dresu se po šesti letech objevil Rudolf Skácel, jinak však Slavii sužovaly absence. Kvůli zranění nemohli hrát Kaufman, Pekhart, Trapp, J. Černý, M. Černý, Volešák, Šmicer, Šenkeřík a Romanovs. Ještě ale než si Skácel stačil pořádně kopnout do míče, tak domácí prohrávali. Ve třetí minutě po centru Kaščáka se nad stopery Slavie dostal Hořava a hlavou poslal míč přesně k tyči.

Čelůstka s Hořavou před olomouckým gólmanem.Foto ČTK


Slavia měla sice tlak, ale gólmana Lovásika její útočníci příliš neprověřili a s hlavičkou Hlouška si bez problémů poradil. Naopak na druhé straně po čtvrthodině hry byl Hořava sám na hranici vápna, ale vypálil vysoko nad. Stejně si vedl po přihrávce Skácela domácí Hloušek.

Skácel: V lednu budu přemýšlet, co dál >>>

Ve 30. minutě udeřili z ničeho nic hosté podruhé. Po centru z přímého kopu z poloviny hřiště přeskočil Ordoš stopera Suchého, míč se dostal k Šultésovi, kterého neuhlídal Vomáčka, a olomoucký útočník podél Vaniaka špičkou kopačky posunul míč do sítě.

O dvě minuty později mohli domácí snížit, ale Suchého hlavička skončila na břevně. Z následného útoku se již ale domácí prosadili. Suchý se uvolnil v pokutovém území a předložil před odkrytou branku míč Hlouškovi, kterému stačilo nastavit nohu k tomu, aby dal letošní čtvrtou ligovou branku.

Žlutá karta pro Janotku.Foto Michal Beránek - Sport


Za další dvě minuty mohlo být srovnáno. Po centru Skácela z přímého kopu se míč odrazil k Suchému, který trefil tyč a míč se naštěstí pro Lovásika odrazil do jeho náruče.

Minutu před koncem poločasu se diváci i hráči Slavie dožadovali vyloučení Janotky: rozhodčí jej za stažení unikajícího Hlouška v jasné šanci napomenul pouze žlutou kartou, přestože před domácím útočníkem byl již jen gólman Olomouce.

Jarolím: Vybrali jsme si kopec smůly >>>

Slávistický kouč Jarolím posílil do druhého poločasu ofenzivu nasazením Krajčíka a hned v úvodu přišla šance. Hloušek utekl po křídle, jeho centr trefil Naumov ale jen do Lovásika, který střelu vyrazil. Vzápětí měl Skácel před sebou odkrytou branku, ale překopl.

V koncovce byli domácí málo důrazní, a když už byli blízko skórování, zastavila je branková konstrukce. Jako když po centru Skácela hlavičkoval Hloušek, ale hostům potřetí v zápase pomohly Lovásikovy tyče.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Do ještě větší defenzivy poslal hosty Kaščák, který po hodině hry po druhé žluté kartě viděl automaticky i červenou. Hosté se zoufale bránili. Po centru Krajčíka hlavičkoval v 75. minutě osamocený Naumov nad. Deset minut před koncem Hloušek prostrčil míč Skácelovi, ten počtvrté rozezvučel tyč, a Slavia tak po derby se Spartou prohrála doma podruhé za sebou.

Slavia Praha - Sigma Olomouc 1:2 (1:2)


Branky: 34. Hloušek - 3. Hořava, 30. Šultes. Rozhodčí: Kovařík - Zlámal, Wilczek. ŽK: Vomáčka - Kaščák, Janotka, Dreksa, Škerle, Lovásik, Ordoš. ČK: 61. Kaščák. Diváci: 9159.

Sestavy:

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hubáček (46. Krajčík) - Grajciar (76. Vlček), Ragued, Belaid (70. Vasiljevič), Skácel - Naumov, Hloušek. Trenér: Jarolím.

Olomouc:
Lovásik - Janotka, Dreksa, Škerle, Kaščák - Rossi, Ordoš, Hořava (87. Bajer), Onofrej - Šultes (68. Štěpán), Hubník (53. Petr). Trenér: Psotka.


Onofrej ukopává míč.
Onofrej ukopává míč.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud