25. října 2009 • 10:36

Fotbalový šlágr pokazila dvojice klaunů

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Honili se v šestnáctce jako dva malí kluci a oba se pak podle toho také zachovali. Sobotní fotbalový zápas Teplic s Mladou Boleslaví přinesl i jednu nepříliš fotbalovou situaci. Teplický Jakub Mareš sáhl po obličeji boleslavského Jana Kysely, který se zase teatrálně skácel k zemi. A domácí záložník vzápětí koukal na červenou kartu.



Stalo se v sedmdesáté minutě, za stavu 2:2. Mareš si chtěl před rohovým kopem svého týmu najít dobrou pozici pro zakončení, Kysela mu v tom bránil. Všelijak se strkali a tahali, až je sudí Zelinka napomenul. Nepomohlo to.

Teplice dohrávaly v deseti a ukopaly plichtu >>

Najednou se Kysela zhroutil a Mareš byl za úder rukou vyloučen. Udeření, nebo pohlazení? Nebo se vůbec protivníka nedotkl a ten všechno přihrál? „Mareš mě udeřil do tváře,“ trval na svém po utkání postižený Kysela.

Stopy po soupeřově zásahu na tváři žádnou neměl, ale to nebylo tak důležité. I pokus je přestupek, který rozhodčí trestá vyloučením. A podle názoru Sportu dvaadvacetiletý Mareš svého soupeře zasáhnout chtěl.

Teplický Jakub Mareš v bouřlivé debatě s rozhodčím Miroslavem Zelinkou.Foto Michal Beránek SPORT

Trenér Plíšek se ke zkratu svého svěřence nevyjádřil. „Neviděl jsem to dobře, nebudu komentovat, dokud se nepodívám na záznam,“ nepouštěl se do spekulací. „Jen řeknu, že ze strany rozhodčího mohlo být posouzení některých situací citlivější,“ upozornil, že se arbitrovi utkání příliš nevydařilo.

Viník Mareš odvahu přijít mezi novináře a chlapsky se ke svému činu postavit, bohužel nenašel. „Sedí v šatně úplně zhroucený, nic říkat nebude,“ tlumočil jeho odmítavý postoj tiskový mluvčí Petr Heidenreich. „Možná by řekl něco, co by nechtěl,“ dodal.

Ostrý vzdušný souboj dvojice Martin Klein (Teplice, vlevo) a Jan Kysela (Ml. Boleslav).
Ostrý vzdušný souboj dvojice Martin Klein (Teplice, vlevo) a Jan Kysela (Ml. Boleslav).

Marně se televizní komentátoři oháněli platnou smlouvou, kterou uzavřelo vedení sportovní redakce veřejnoprávního kanálu před sezonou se zástupci ligových klubů, že po zápase, který bude vysílán přímým přenosem, budou všichni hráči kamerám a mikrofonům k dispozici. Přes opětovné výzvy ničeho nedosáhli.

Mladý útočník Mareš, reprezentant mládežnických kategorií, vicemistr světa kategorie do 20 let z roku 2007, nebo spíše představitelé teplického klubu, který nedokázal, aby jejich zaměstnanec splnil své mediální povinnosti, se necítí těmito dohodami patrně nijak zavázáni.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud