24. října 2009 • 17:53

Slovácko porazilo Kladno, první gól dal Zelenka

Autor: František Kopáček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulém kole získali hráči Slovácka tři body na hřišti Bohemians 1905. Jejich význam ale chtěli potvrdit v domácím prostředí. Povedlo se jim to a ligový nováček se radoval z domácího vítězství nad Kladnem 2:0.



Slovácko se rozjíždělo pomaleji. Nicméně po čtvrthodině hry to začalo před Pavlíkovou brankou pěkně vřít. Domácí si vytvořili tlak a hosté odvraceli i z brankové čáry. Odolávat se jim podařilo do 22. minuty.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

V ní si zpracoval odražený míč Zelenka a z dvaceti metrů ukázal svoji genialitu technickou střelou, která se odrazila od tyče a Pavlíkových zad za čáru. „Chtěl jsem to do těch míst skutečně poslat. Umísťoval jsem to placírkou a měl jsem při tom i trochu štěstí,“ radoval se ze své první trefy po návratu do Česka Zelenka.

Kladenským nezbývalo nic jiného, než ještě více otevřít hru a do odkryté obrany mohli domácí kontrovat. Přihrávka Zelenky vybídla k úniku Švancaru, jehož ránu Pavlík skvěle vyrazil. Po přestávce to hosté zkusili ještě odvážněji a domácí trpělivě čekali na svoji šanci.

A těch přišlo několik. V 68. minutě Kordulova dělovka protáhla Pavlíka a jasnou dorážku poslal Cleber jen do brankáře. Za čtyři minuty se do vyložené šance dostali i hosté. Po rohovém kopu však skvělým zákrokem udržel čisté konto Vašek proti Bartošovi.

SOUHRN 12. KOLA >>>

Za sedm minut odmítl podruhé pojistku snědý Brazilec ve slováckých službách. Švancara poslal dloubákem za obranu Ondřejku, ten neotálel a nacentroval Zelenkovi do šestnáctky, který prodloužil k volnému Cleberovi a ten z jasné pozice mířil vysoko nad.

„Musím litovat, že jsme nedali dříve druhý gól. Byli bychom uvolněnější a nemuselo to být z naší strany nervózní až do konce utkání,“ netajil obavy z neproměněných šancí trenér Slovácka Josef Mazura.

Druhý přesný zásah Slovácka totiž přišel až v 85. minutě. Švancara vybojoval míč, potáhl jej až k brankové čáře, od které vyzval Abraháma k zápisu do střelecké listiny. „Soupeř byl produktivnější než my a proto zvítězil. Měli jsme být odvážnější směrem dopředu,“ konstatoval kouč Kladna Martin Hřídel.

1. FC Slovácko - SK Kladno 2:0 (1:0)

Branky: 22. Zelenka, 85. Abrahám.
Rozhodčí: Paták - Handlíř, Tacina.
ŽK: Zoubele, Holub, Strnad.
Diváci: 5065.

Slovácko: Vašek - Randa, Struhár, Němčický, Urbánek - Racko (63. Valenta), Kordula, Zelenka (81. Abrahám), Cleber - Chmelíček (30. Ondřejka), Švancara. Trenér: Mazura.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Gross, Procházka, Mráz - Zoubele, Holub, Strnad, Hajník - Tatanašvili (35. Šilhan), Klinka (60. Cigánek). Trenér: Hřídel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud