Jiří Fejgl
18. října 2009 • 09:51

Impotentní Sparta: prázdná brána nestačí

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou jako armáda bez pušek, pistolníci bez koltů, indiáni bez luků. Můžou se snažit - ale je to k ničemu. Sparta nestřílí, v jedenácti ligových kolech dala jen deset gólů. To je šílená bilance, která ničí naděje na titul!



„Kvalitu máme," utěšuje se přesto trenér Jozef Chovanec. „Už si ani nepamatuju, kdy jsme dali dva góly," utře ho (samozřejmě nepřímo) obránce a čerstvý reprezentant Ondřej Kušnír.

Čtěte více:
Spartu obral Hudson, Budějovice vezou bod »
Chovanec: Blamáž? Ne, občas má smůlu každý »

Po sobotě, kdy na Letné uhrály remízu 1:1 i v tabulce poslední České Budějovice, vypadají koučova slova jako lhaní si do kapsy. Jeho tým totiž zase zazdil obří šance, Bony Wilfried netrefil ani prázdnou bránu... „Špatný, špatný," hlesl pak.

Kapitán Sparty Tomáš Řepka nevypadá po utkání spokojeně.
Kapitán Sparty Tomáš Řepka nevypadá po utkání spokojeně.

Svalovec z Pobřeží slonoviny je přitom nejlepším kanonýrem mužstva. V lize nastřádal čtyři góly - což na druhou stranu není nijak ohromující číslo. Další útočníci na tom jsou však ještě mnohem hůř.

„Sparta nakupuje průměrné hráče. To se musí odrazit," řekl internacionál a bývalý trenér mužstva z Letné Vladimír Táborský. Tato slova sedí - snad jen sedmnáctiletý Václav Kadlec se vymyká. Jenže mladíčka zatím naprosto logicky limituje věk.

Mužstvo má kvůli absenci spolehlivých střelců tristní průměr 0,91 branky na utkání. Pouze dvakrát pokořilo soupeře dvěma trefami, naopak třikrát vyšlo naprázdno. Ještě se tak zhoršila situace z minulé sezony.

V té se Sparta dostala na průměr 1,6 branky na duel, což také není zrovna oslnivá bilance. Nejlepším kanonýrem byl záložník Patrik Berger se šesti zásahy. „To je ostuda," pronesl pak on sám tvrdě.

Tohle ostré slovo však platí i teď.

Letenští útočníci aneb Kdo nepálí

Bony Wilfried - 11 zápasů, 4 góly
Drží si slušnou bilanci - i když nijak oslnivou. Prosadil se také v evropských pohárech. Je silný v soubojích, jednoznačně útočník číslo 1.

Václav Kadlec - 10 zápasů, 2 góly
Sedmnáctiletý supertalent prostě nemůže Spartu tahat z bryndy. I když si možná mnozí mysleli, že se bude už teď prosazovat mnohem výrazněji.

Jan Holenda - 6 zápasů, 1 gól
Vždycky byl průměr, a to by na Spartu zkrátka nemělo stačit. Bojovník, to ano. Jeho schopnosti však nemohou přinést týmu velké výhry.

Martin Jirouš - 4 zápasy, 0 gólů
Na nejlepším střelci druhé ligy minulé sezony se podepsal dlouho se táhnoucí přestup. Paběrkuje, sedí na střídačce a většinou hraje za béčko.

Alexander Prudnikov - 6 zápasů, 0 gólů
Ze Spartaku Moskva přišel se zajímavou vizitkou mládežnického reprezentanta Ruska. Na Letné však údajně nezapadl do týmu, ten se ho straní.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud