Jonáš Bartoš
17. října 2009 • 21:25

Chovanec: Blamáž? Ne, občas má smůlu každý

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaroslav Šilhavý i Jozef Chovanec překvapivou remízu na Letné viditelně nečekali. Nový trenér Českých Budějovic si ještě neuvědomoval úspěch, jaký se svým týmem ve své premiéře dosáhl. Zato Jozefa Chovance utkání rozhodně nepotěšilo.



Fotbal na Facebooku

„Za tohle můžou přijít postihy,“ přiznal na tiskové konferenci po utkání trenér Sparty.

Takový výsledek nečekal nikdo. Poslední České Budějovice se herně trápí, jejich krize vyvrcholila právě po úterním debaklu se Spartou (0:5 v Ondrášovka Cupu) rezignací kouče Tobiáše. Zato Sparta se v posledních dnech vezla na vlně úspěchu. Vítězství z derby naplnilo hráče potřebným sebevědomím, pomohla i snadná výhra v poháru.

Spartu obral Hudson, Budějovice vezou bod

Konečná remíza ze sobotního duelu na Letné zaskočila oba trenéry. „Všechno se seběhlo hrozně rychle. Ještě teď nechápu, jak jsem hned v prvním zápase v nové funkci mohl dosáhnout takového úspěchu,“ zářil spokojeností kouč Českých Budějovic Jaroslav Šilhavý. I když sám dobře věděl, že remíza na Letné byla hodně šťastná. Vždyť Jihočeši měli v utkání jedinou šanci, kterou Hudson proměnil...

Sparta jako už tradičně selhala v útoku. Sparťanští hráči neproměnili několik jasných příležitostí. „Dnes opět zvítězila defenziva nad ofenzivou. V koncovce jsme nebyli efektivní jako předcházející zápas. Jsem zklamán i přístupem hráčů, snahu jsem viděl až v posledních minutách,“ zlobil se na své mužstvo Chovanec.

Kapitán Sparty Tomáš Řepka nevypadá po utkání spokojeně. Kapitán Sparty Tomáš Řepka nevypadá po utkání spokojeně.Foto Pavel Mazáč (Sport)

Sparťanský trenér ale odmítl výkon svého týmu nazvat blamáží. „Neproměnili jsme obrovské šance, soupeř pak udeří z brejku. K takovým utkáním občas dojde. Kdo se věnuje fotbalu, ví, o čem mluvím.“

Sparťané dál nosí titul remízového krále Gambrinus ligy. Proti Budějovicím už to byla jejich sedmá remíza z jedenácti zápasů. „Všechno je v ofenzivě. Když hráči netrefí prázdnou bránu, těžko budeme vyhrávat,“ posteskl si Chovanec.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Spartu paradoxně srazil vstřelený gól, kterým Wilfried dostal ve dvanácté minutě domácí do vedení. „Scházela nám větší agresivita i vůle po vítězství. Vedení jedna nula nikdy nezaručuje vítězství. Měli jsme přidat druhou branku a byl klid,“ litoval Chovanec.

Chovanec stále věří, že Sparta je dobrým týmem. „Kvalitu v sobě máme. Nesmíme ale upustit od naší hry, která nám ty úspěchy přinese. Pak přichází takové výsledky, jako byl dnes s Budějovicemi,“ uzavřel Chovanec.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud