9. října 2009 • 11:24

Koller do Slavie? Ne, chci do Francie

Autor: pj, har, sh
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Český útočník Jan Koller se podle vlastních slov posilou fotbalistů Slavie nestane. Před nabídkou pražského klubu dá přednost návratu do Francie.



Fotbal na Facebooku

V české nejvyšší soutěži se mohl v lednovém přestupním termínu zrodit velice zajímavý přestup. Bývalého reprezentačního útočníka Jana Kollera chtěla získat podle zdrojů deniksport.cz pražská Slavia!

Pokud by to vyšlo, byla to bomba. Jinak se případný návrat Kollera do české ligy nedá nazvat. Už na konci listopadu mu vyprší smlouva v ruské Samaře, s níž nový kontrakt určitě podepsat nehodlá.

"Zrovna nyní se jedná o tom, kde bych mohl hrát dál," potvrdil Koller. V Rusku chce skončit, protože chce být více se svojí rodinou. "Co se týká Slavie, spousta lidí se mě na to ptá, ale nepůjdu tam."

Čtěte více:
Koller v Ďolíčku: Trénuje s Bohemians 1905 »

Kollerova žena Hedvika s dcerami stále bydlí v Monaku, kde český kanonýr při svém francouzském působení hrál.

"Nejlepší by bylo, kdyby vyšlo nějaké angažmá poblíž Monaka. Aspoň na půl roku, ale vím, že v mém věku se už moc plánovat nedá," řekl.

Zřejmě se mu to ale vyplní, protože se o něj vážně zajímá Nice. A také Cannes, klub ze třetí nejvyšší soutěže. Ten je v jednání je výrazně dále.

"Koller je hráč, který nás zajímá a mluvili jsme s ním i s jeho agentem. Nyní zkoumáme, jak by se tento přestup dal provést, " prohlásil před měsícem  Xavier Nielsen, generální ředitel klubu z Cannes.

O Kollera se v Česku zajímá více klubů. Ale v zákulisí českého fotbalu se nejhlasitěji šuškalo právě o Slavii. Ta se v útočné fázi trápí. A kdo jiný by ji měl pomoci než nejlepší střelec národního mužstva v historii?

Podle jedné verze si už dokonce Koller se slávistickým vedením plácl. Předběžně se dohodli na přestupu. Ta druhá zase uvádí, že český obr váhá, zda neukončit kariéru úplně.

„Nabídek mu na stole leží mnohem víc, ale Honza je na vážkách. Možná s profesionálním fotbalem praští úplně,“ říká zdroj deníku Sport.

Podle informací deníku Sport se má celá situace následovně: Slávistické vedení chce využít příležitosti, že Koller právě trénuje v Česku. A hodlá mu v nejbližších dnech předložit návrh smlouvy.

Po Kollerových slovech už k tomu ale zřejmě nedojde. Návrat do Francie je pro českého střelce jasnou prioritou. I když...

„Jsme zatím ve stádiu úvah, k žádnému konkrétnímu kontaktu nedošlo,“ přibližuje stádium přibližování Slavie s Kollerem sportovní ředitel pražského klubu Michal Šrámek.

Vysoký útočník Česka byl hlídán zuby nehty.
Vysoký útočník Česka byl hlídán zuby nehty.

Kdo patří mezi případné další zájemce o Kollera? Není tajemstvím, že by Kollera brali všemi deseti Bohemians 1905. S vršovickým klubem navíc bude v pátek trénovat jen proto, aby nevypadl během reprezentační přestávky z tempa.

„V Rusku mě uvolnili, abych se oficiálně rozloučil s reprezentační kariérou, ale potřebuji zůstat v zápřahu. Proto jsem se domluvil s Bohemkou, že si u nich můžu zatrénovat,“ vysvětlil Koller.

Už v minulosti prohlásil, že jediným klubem, za který by v případě návratu do české ligy hrál, by byli právě Bohemians 1905. Zda názor změnil, není jasné.

Minulou sezonu Kollera lanařila do svého kádru také pražská Sparta. Jenže nepochodila. A podle všeho by neuspěla ani letos.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud