4. října 2009 • 16:17

Při pochodu Bohemky byl zraněn pořadatel

Autor: spo, pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je nenávist, kterou asi nic nepřekoná! Prvoligové týmy Bohemians se poprvé postavily proti sobě. A fanoušci oblíbenějšího 1905 to dali druhé straně pořádně najevo. Při jejich pochodu byl dokonce zraněn pořadatel.



Cestou na stadion příznivci Bohemians 1905 nedělali žádný rozruch. V klidu, ale hlasitě si vyšlápli strahovský kopec, aby svému klubu pomohli v boji proti nenáviděnému rivalovi Bohemians Praha.

Ovšem na Strahově se nakonec menší mela strhla. Vršovičtí fanoušci totiž chtěli nedovoleným způsobem rozrazit bránu, kvůli čemuž se střetli s pořadateli a policií.

Jeden pořadatel byl zraněn a vyhledal pomoc lékaře. Policisté byli donuceni použít pepřový sprej a přivolat posily.

Fanoušci Bohemians 1905 při cestě na Strahov.Foto Michal Beránek SPORT


Kameramana jedné televize dokonce zasáhla plechovka plná piva. Kolem létaly odpakové koše a teprve až blížící se zápas zastavil výtržnosti před stadionem.

Nenávist vůči střížkovským Bohemians pokračovala i uvnitř strahovského stánku. Už při ohlášení sestavy domácího celku se musel hlasatel na pár sekund odmlčet. Pískot a hučení bylo nesnesitelně ohlušující.

Domácí fandové se nebránili. Nebo spíš nebyl kdo by se bránil. Střížkovští měli totiž v ochozech velmi malé zastoupení fanoušků, kteří po celé utkání – jak se stalo zvykem – hráli na trumpety a bubnovali.

"Žádný fanoušci Střížkova tu nebyli. Jen tihle trumpetisti, přes který akorát nejde slyšet," prohodil Pavel Hoftych, kouč 1905.

„My jsme Bohemka, vy nejste nic!“ křičeli příznivci Bohemians 1905. A ještě roztáhli transparenty „Kdo lže, ten krade“ a „Střížkov – vrchol trapnosti!“

Na stadion se ovšem nedostali všichni. Přestože byli ochotni dát na české poměry drahých 300 korun za lístek, několik lidí zůstalo před branami. Důvod? Pokladny zavřely a hlásily: „Vyprodáno.“

Ve vítězství svých barev věří i Antonín Panenka.Foto Michal Beránek - Sport

Tribuny přitom zely prázdnotou. V ochozech bylo pouze 4414 diváků z celkové kapacity 19032! „Takhle přijdete o fanoušky,“ rozčiloval se jeden z nich při cestě domů.

Fanoušci, kteří naopak vstupenku sehnali, si neustále dobírali fotbalisty Bohemians Praha. Přesvědčil se o tom třeba Andronic, který zůstal po souboji ležet na trávníku a okamžitě se na jeho hlavu snesl pískot. O chvíli později ještě větší, když po minutě rozmluvy s lékaři odmítl přichystaná nosítka a za čáru došel po svých.

Situace se naopak otočila, pokud na zemi zůstal hráč Bohemians 1905. To se obrovská nevole spustila vůči faulujícímu fotbalistovi. „Střížkov je dobytek,“ pořvával kotel hostů.

Ještě více je ale přiváděl k šílenství sudí Radek Příhoda, který neodpískal dva pokutové kopy. Jako jeden muž v obou případech zvolali fanoušci vršovické Bohemky: „Ruka!“ Ale ani to hlavního arbitra nepřesvědčilo.

A když brankář domácích Jaroslav Belaň předvedl několik skvělých zákroků, museli se obě mužstva spokojit pouze s bezbrankovou remízou.

"Byl to nepříjemný zápas, který nenabídl extra fotbal. Obě mužstva to brala moc prestižně a bála se udělat chybu," zhodnotil stručně utkání Hoftych.

Ve vítězství svých barev věří i Antonín Panenka.
Ve vítězství svých barev věří i Antonín Panenka.

 

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud