27. září 2009 • 18:57

Penalta v nastavení rozhodla o výhře Kladna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kladna i potřetí za sebou v první lize vyhráli. V souboji dvou kandidátů na sestup vydřeli výhru 3:2, když dvakrát přišli o vedení, ale v nastaveném čase proměnil Ondřej Szabo pokutový kop za ruku Marka Kincla.



Bohemians jsou nadále předposlední, Kladno se posunulo na 12. místo.
Kladno, které předchozí dva zápasy vyhrálo, přivítalo hosty pěkně od podlahy a již po čtvrthodině hry mohlo vést o tři branky. Jenže Bartoš již ve 3. minutě v jasné šanci po rohovém kopu těsně minul a pak dvakrát v koncovce selhal Tatanašvili.

Hráči Bohemians pouze nakopávali míče na Kincla, který sice hlavičkové souboje vyhrával, ale nebyl doplňován, a tak byla obrana Kladna téměř bez práce.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Naopak na druhé straně opět hořelo po rohovém kopu, kdy znovu Bartoš výborně hlavičkoval, jenže brankář Belaň předvedl parádní zákrok. Jenže v 32. minutě již kapituloval. Domácí rychle rozehráli aut na Tatanašviliho, ten zatáhl míč do vápna a tečovanou střelou z osmi metrů otevřel skóre.

Domácí se však o zasloužené vedení připravili sami. Stoper Gross podběhl centr, Kincl si zpracoval míč a tvrdou ranou pod břevno srovnal. Šlo o první vážnější šanci hostů, kteří od té chvíli byli vyrovnaným soupeřem.

Po změně stran byli hráči Bohemians několikrát v nadějné šanci, ovšem bez gólového zakončení. Nejprve vedle hlavičkoval Kincl, následně pálil těsně nad břevno Fenyk a dobrou šanci nezužitkoval ani střídající Ibe, ke kterému propadl míč, ale nigerijský útočník byl natolik překvapený, že nestihl zakončit do prázdné branky.

Souhrn kola >>>

A tak přišel trest na druhé straně. Belaň nejprve vychytal ránu Szaba, jenže v 77. minutě se opřel do míče střídající Zoubele, který byl na hřišti sotva čtyři minuty a parádní střelou zajistil Kladnu vedení. To však trvalo jen do 86. minuty, než z ničeho nic srovnal Ibe.

Ani to však nebylo vše, protože v nastavení zahrál v pokutovém území rukou Kincl a Kladno dostalo výhodu pokutového kopu. S ním si poradil kapitán Szabo a zařídil Kladnu třetí ligovou výhru v řadě.

SK Kladno - Bohemians Praha 3:2 (1:1)
Branky: 32. Tatanašvili, 77. Zoubele, 90.+3 Szabo z pen. - 38. Kincl, 86. Ibe. Rozhodčí: Drábek - Zlámal, Koval. ŽK: Holub - Fenyk, Grznár, Andronic, Kincl. Diváci: 2325.
Kladno: Pavlík - Mráz, Beneš, Gross, Procházka - Bartoš, Strnad, Szabo, Holub (67. Cigánek) - Klinka (74. Zoubele), Tatanašvili (87. Šilhan). Trenér: Hřídel.
Bohemians: Belaň - Macháček, Lencevič, Turtenwald (85. Wakui), Horáček - Grznár, Halama (32. Andronic), Dobeš, Fenyk - Zoubek (66. Ibe) - Kincl. Trenér: Jindráček.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud