Michal Petrák
26. září 2009 • 21:37

Bezradná Slavia trhák zahodila

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Už když se hodinu před zápasem přesouvali slávisté autobusem z Edenu k nedalekému Ďolíčku, věděli, že pokud proti Bohemians 1905 zvítězí, získají týden před velkým derby tříbodový náskok na Spartu. Vlastní neschopností, ale i kvůli důrazné a pečlivé hře domácích, však šanci na brejk nevyužili.



V bitvě o Vršovice se do sebe obě mužstva zaklesla jako dva unavení boxeři v klinči, z nichž ani jeden nemá na konci dvanáctého kola sílu na to, aby sokovi zasadil rozhodující úder. Především ze strany Slavie byl první poločas zklamáním – pozornou obranu Bohemians nedokázali hosté překonat, chyběla jim finální přihrávka a vlastně jakákoli myšlenka.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Mdlý výkon předvedl především Ladislav Volešák, který měl ze středu zálohy zásobovat Zdeňka Šenkeříka a Stanislava Vlčka přihrávkami do běhu. Na krajích mu ovšem příliš nepomohli ani Petr Janda, který až příliš často ztrácel míče, ani Dušan Vasiljevič, jehož po přestávce vystřídal Tijani Belaid.

Obránce se čtyřkou na zádech, původním povoláním levý bek, který naposledy nastoupil v lize v pátém kole v Teplicích, si přitom počínal spolehlivěji než stabilní stoper Suchý. Tomu dělala problémy především bojovnost Lukáše Hartiga, který ve 14. minutě vybojoval šanci pro Milana Škodu. Nejlepší střelec postupové sezony zelenobílých však zakončil pouze slabě do nohou padajícího Martina Vaniaka.

Fanoušci před zahájením utkání Bohemians 1905 - Slavia Praha.
Fanoušci před zahájením utkání Bohemians 1905 - Slavia Praha.
Ani obrana Slavie však nepůsobila kdovíjak jistě. V jejím středu se bedle Marka Suchého postavil David Hubáček – červenobílá „holka pro všechno“ musela zastoupit Benjamina Vomáčku, kterého ráno před zápasem sklátila horečka.

Jednička se na ukazatel skóre dostala až v 63. minutě – střídající záložník Bohemians Michal Dian zahrál ve vlastním vápně neúmyslně ve skluzu rukou a Belaid nedal Radku Sňozíkovi z přísně nařízené penalty šanci.

V tu chvíli však místo kamene ze srdce spadlo slávistickým fotbalistům srdce do trenýrek. Jen o dvě minuty později nechala sešívaná obrana na pravé straně pokutového území volného Azize Ibragimova, který křížnou střelou jen těsně netrefil bránu.

Souhrn 9. kola >>>

Jenže jedno varování nestačilo – a v 69. minutě z téměř navlas stejného místa vyrovnal Jan Štohanzl. Toho měl uhlídat Adam Hloušek, ale počínal si, jako by chtěl Karlu Jarolímovi dokázat, že opravdu patří do útoku, a ne na levý kraj obrany.

Rovněž ke vstřelení vítězného gólu měli největší šanci domácí: jenže Vaniak skvělým zákrokem vyrazil střelu volného Ference Rótha z bezprostřední blízkosti. I díky jeho pohotovému reflexu získala Slavie proti Bohemians alespoň bod...

Bohemians 1905 - Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 69. Štohanzl - 63. Belaid z pen. Rozhodčí: Damková - Večeřa, Slavík. ŽK: Janek - Suchý. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, Rychlík - Janek (58. Dian), Štohanzl, Hrdlička, Róth (90. Zelenka) - Škoda, Hartig (54. Ibragimov). Trenér: Hoftych.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Hubáček, Hloušek - Vasiljevič (46. Belaid), Ragued, Volešák, Janda - Šenkeřík (84. Naumov), Vlček (88. Grajciar). Trenér: Jarolím.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud