Richard Šíma
26. září 2009 • 18:55

Baník dvakrát vedl, ale tepličtí vždy srovnali

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bazaly zažily mimořádně atraktivní duel plný strhujících momentů. Baník v něm navzdory výtečnému výkonu nedokázal porazit vedoucí Teplice. Utkání skončilo 2:2. I díky Ličkově parádní trefě, kterou sudí Příhoda uznal až po dohodě s pomezním Teuberem.



Na tabuli svítila třetí minuta a diváci už stačili uvidět a prožít tolik zajímavých situací, jako jindy ne za celé utkání. Tepličtí se hned po rozehrání vrhli do útoku, Elsamni se prodral až k nebezpečnému centru a Mahmutovič hlavičkoval zblízka vedle. Baník rozehrál protiútok, tentokrát zacentroval Zeher a Strnad ramenem otevřel skóre. Stále ještě v první minutě.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Než rozjásané Bazaly utichly, vypálil z dobrých osmadvaceti metrů Vachoušek, Buček ránu pustil za svá záda a bylo srovnáno. Odehraný čas na stopkách? Dvě minuty a dvě sekundy.

A ještě ve třetí minutě mohl Baník znovu vést. Mičola měl v šestnáctce dost prostoru, ale minul.

Neuvěřitelný začátek předznamenal celý zápas. Teplice v něm byly velmi dobré, Baník vynikající. „Jedno mé oko se usmívá nad výkonem, který jsme podali, druhé pláče nad výsledkem,“ řekl po utkání ostravský trenér Miroslav Koubek.

Teplický kouč Plíšek: Bodu si moc vážíme

Další obrovskou šanci vychytal Mičolovi ještě v první půli Grigár. Když už byl teplický gólman po Strnadově střele překonán, vykopl míč z čáry v poslední vteřině Vidlička.

Diskutabilní moment nastal ve 49. minutě. Lička poslal na Grigárovu branku nechytatelnou ránu snad ze třiceti metrů. Míč se od břevna odrazil viditelně za brankovou čáru, což pomezní Teuber gestem potvrdil.

Souhrn 9. kola >>>

Balon se ale odrazil zpět do hřiště a hlavní Příhoda nechal pokračovat ve hře. Až po několika vteřinách se běžel k pomeznímu poradit a odpískal gól. „Myslím si, že reakce rozhodčích by měla být jasnější, komentoval tento moment Jiří Plíšek, teplický trenér.

Vzápětí mohlo být opět srovnáno, Buček ale ve stoprocentní šanci Elsamniho vychytal. Pak ale Tomašák tečoval Kalivodovu jedovku do Bučkovy šibenice a uhájil Teplickým neporazitelnost.

Baník Ostrava - Teplice 2:2 (1:1)
Branky: 1. Strnad, 48. Lička - 3. Vachoušek, 68. Kalivoda. Rozhodčí: Příhoda - Vysloužil, Teuber. ŽK: Lička, Mičola - Mareš, Vachoušek, Elsamni, Kalivoda. Diváci: 6456.
Ostrava: Buček - Tchuř, Neuwirth, Bolf (41. Marek), Tomašák - Lukeš, Neves, Lička - Mičola, Strnad (85. Kraut), Zeher. Trenér: Koubek.
Teplice: Grigar - Ljevakovič (55. Kalivoda), Lukáš, Klein, Vidlička - Verbíř, Matula, Vachoušek, Mareš (88. Gašparík) - Mahmutovič, Elsamni (70. Hesek). Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud