Michal Koštuřík
13. září 2009 • 20:55

Rozjeté Teplice vyhrály na hřišti Slovácka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Moravě se Teplicím evidentně líbí. Po výhře v Brně si smlsli i na Slovácku a torpédovali se na první místo Gambrinus ligy. Jejich hra měla znovu drajv. Zato nováček bez distancovaného Švancary vadne, včetně pohárové blamáže prohrál potřetí v řadě.



Slovácko bez lídra Švancary, to je tým bez fantazie. Naznačil to zápas na Slavii, pokračovalo to propadákem v Ondráškovka Cupu na hřišti divizní Třebíče a včera tomu dali Mazurovi borci razítko.

Zato Teplice jedou, a to v jakékoliv sestavě. Nesrazily je ani vulgární pokřiky domácích fandů na adresu kouče Jiřího Plíška, který je v Uherském Hradišti a okolí opravdu neoblíbený. Na jeho éru v klubu vzpomínají příznivci s velkou nechutí.

Zápas jsme sledovali ONLINE »

„Počítali jsme s tím,“ tvrdil Plíšek. „Je smutné, když někteří hráči soupeře při reprezentačním srazu vzkazují přes našeho maséra, že nás tady čeká peklo. Ty pokřiky jsem slyšel, ale mou koncentraci neovlivnily,“ dodal kouč.

Negativní vliv neměly ani na jeho svěřence, kteří měli na své straně jednu důležitou fotbalovou přednost rychlost. „My takové hráče nemáme. Rozdíl byl v pohybu, v rychlosti,“ klopil zrak trenér poražených Josef Mazura. Když Mahmutovič s Vondráškem našlápli, beci jim funěli na záda.

Příkladů se našlo hned několik. Už ve 4. minutě přesprintoval Vondrášek kapitána Němčického a efektně přelomoval vyběhnutého Vaška. Takové uvítání si posila z Baníku rozhodně nepřála. „Laciná chyba, která rozhodla,“ věděl Mazura. „Vždy se s tím dá něco dělat,“ prohodil Petr Vašek.

Posléze však zkušený gólman, jenž zaskakuje za zraněného Filipka, své nové parťáky podržel. Vytěsnil Mahmutovičovu ránu a vzápětí na něj z dálky namířil projektil Vidlička. Brankář lehce zaváhal a ulevilo se mu, když míč vyrazil na břevno, odkud putoval na rohový kop. Že by se Vašek při své premiéře nudil, to fakt nehrozilo. „Snažil jsem se,“ pousmál se.

Souhrn 7. kola »

Ve 35. minutě přišly jeho vrcholné momenty. Mahmutovič pláchnul Randovi a ideálně předložil na střed tutovku Vondráškovi. Střelec první branky však zaváhal. Vašek jeho pokus vyrazil a Verbířova dorážka minula odkrytou bránu. Po dalším brejku setřásl Mahmutovič stopera Struhára, jeho sólo však Vašek zneškodnil. Chybí vám ve výčtu šance domácích? Žádné pořádné nebyly.

Oba týmy záhy přišly o hráče, zranili se Kubáň a Merzič. Ve druhé půli odstoupil také Ondřejka.

Na nováčka dopadala rána za ránou. Tvrdý direkt poslal do vlastních řad Kordula, který hlavou netrefil z dobré pozice branku. Ze závěrečného stereotypního tlaku se hosté vymanili a neudržitelný Mahmutovič po centru ze strany hlavou pohodlně pojistil zasloužený triumf Plíškova souboru.

„Hodně mě trápí obrana. Ať nasadíte kohokoliv ze stoperů, vždy se vyvrbí nějaká věc, která by se v ligovém mančaftu neměla vyskytnout,“ chmuřil se Mazura. „A chybí taky Švancara,“ dodal.

1. FC Slovácko - FK Teplice 0:2 (0:1)
Branky: 3. Vondrášek, 90.+1 Mahmutovič. Rozhodčí: Jílek - Hojsík, Jiřík. ŽK: Randa, Kordula - Klein. Diváci: 5425.
Slovácko: Vašek - Kubáň (14. Randa), Němčický, Struhár, Urbánek - Valenta, Ondřejka (57. Gonda), Kordula, Cleber - Chmelíček, Smetana (76. Kerbr). Trenér: Mazura.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Smejkal, Merzič (16. Doležal) - Verbíř (61. Kalivoda), Klein, Ljevakovič, Stožický - Mahmutovič, Vondrášek (82. Mareš). Trenér: Plíšek.

Fotbal na Facebooku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud