Pavel Hartman
12. září 2009 • 20:04

Lídr kouzla zbavený, nestačil na Spartu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Fotbalisté Sparty si v sedmém kole vyšlápli na dosud vedoucí a neporažený tým z Jablonce a na Letné ho porazili 2:0. Obě branky padly ve druhém poločase zásluhou Kušníra a Wilfrieda.



Vedoucí mužstvo tabulky na Letné zlobilo jen v úvodu. Potom odešlo a mohlo být rádo za milosrdnou prohru.

Na Letnou vyběhli jako aktuální prvoligoví lídři. Sparta na ně hleděla až ze sedmé pozice. V první půlhodině vlastní nedbalostí přišli o dva vstřelené góly. Ale pak je zválcoval sparťanský tlak.

Zápas jsme sledovali ONLINE »

Nejdříve ho korunoval gólem bek Kušnír. Po zdařilé kombinaci prolétl celým pokutovým územím a prostřelil hráz nohou před sebou.

Nedlouho poté domácí fanoušci skandovali: Bony Wilfried. Africký útočník si sklepl hrudníkem dlouhý pas a zblízka překonal Špita.

Nešlo o žádné překvapení, ale o naprosto logické vyústění situace na hřišti. Domácí totiž jasně jablonecký tým přehrávali. Devět borců v zelených dresech stálo naskládaných ve vlastní šestnáctce a těsně před ní a do tohoto valu bušila rudá útočná rojnice.

Jablonecký kapitán Petr Pavlík se snaží zastavit Kamila Vacka ze Sparty, přihlíží Marek Jarolím.
Jablonecký kapitán Petr Pavlík se snaží zastavit Kamila Vacka ze Sparty, přihlíží Marek Jarolím.
Komňackého mužstvo mohlo sparťanům poděkovat za katastrofální koncovku. Nebýt jí, odjelo by z Prahy s výpraskem.

Jen letmo z festivalu promarněných šancí Chovancova výběru: Wilfried pálí z otočky mimo a Vacek se na něj čertí, že mu míč nenarazil, protože by ze sedmi metrů torpédoval bránu. Žofčák hlavičkoval ze čtyř kroků vedle. Hubník po rohu trknul z malého vápna do míče, ten připlachtil kolem tyče.

Přesto zněl sparťanskou arénou aplaus. A hosté opět potvrdilo, že do tohoto stánku snad ani nemusejí jezdit. Ze šestnácti utkáních tu čtrnáct prohráli.

Naději, že by tomu mohlo být včera jinak drželi pouze v úvodní půlhodině. To měli dokonce dvakrát nabito na gól. První stoprocentní příležitost zařídil dravým průnikem po levém křídle mladíček Kovařík. Nechal za zády Kušníra a domácí pak od něj čekali prudký centr do vápna.

Souhrn 7. kola »

Jenže jablonecký zelenáč dal míč „pod sebe“ a bývalý reprezentační kanonýr Lafata stál zhruba deset metrů před Blažkem. Sparťanský brankář však nepříliš údernou střelu vykopl nohou.

Ve druhé „tutovce“ se octil sám Kovařík. Když k němu doputoval balon na hranici šestnáctky, brankář Blažek byl v pohybu z brány, ale než si hostující záložník srovnal mířidla, dostal se strážce sparťanských tyčí zpět a střelu, která byla navíc ještě slabá, chytil do „teplých“.

Domácí na to odpověděli před půlí kolmou akcí po levé straně. Pamič adresoval zpětnou příhrávku Wilfriedovi, ten balon uklidil do sítě, ale asistent rozhodčího už předtím zvedl praporek nad hlavu. Televizní záběry však ukázaly, že o ofsajd nešlo.

Spartu tenhle přehmat arbitrů nakonec nemusel štvát.

Sparta Praha - Baumit Jablonec 2:0 (0:0)
Branky: 59. Kušnír, 70. Wilfried. Rozhodčí: Adam - Pospíšil, Dobrovolný. ŽK: Řepka - Jarolím. Diváci: 7521.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Kovba (88. Kucka), Vacek, Zeman (73. Kalouda) - Kadlec (83. Holenda), Wilfried. Trenér: Chovanec.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Jablonský (63. Krejčí) - Pavlík - Michálek (75. Vukovič), Eliáš, Jarolím, Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Fotbal na Facebooku

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud