12. září 2009 • 17:53

Příbram si vyšlápla i na Plzeň

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami doma válí. Po remíze se Spartou a skalpu Olomouce získali tři body i v utkání s ambiciózní Plzní. O jedinou branku se postaral kapitán týmu Daniel Huňa. Velký rozruch způsobilo vyloučení hostujícího Bystroně.



Od cedule značící konec západočeské metropole je to do Příbrami přesně šedesát čtyři kilometrů. Týmy, které se po reprezentační přestávce proti sobě postavili v ligovém utkání, mají k sobě hodně blízko. V příbramském kádru je dokonce šestice bývalých Plzeňáků a hned pět z nich se objevilo v základní sestavě!

Zápas jsme sledovali ONLINE »

Na hřišti si však bývalí kolegové rozhodně nic nedarovali. Důkaz? Zákrok Bystroně na Rodriguese ze 67. minuty, jenž sudí Jech ocenil červenou kartou. Právě tento moment vyvolal po utkání velké emoce. Hosté z Plzně hlavnímu arbitrovi nemohli přijít na jméno. „Fauloval jsem ze předu, vůbec jsem nečekal, že mě vyloučí,“ utrousil zklamaně Bystroň.

K inkriminovanému okamžiku se vrátili i oba trenéři na pozápasové tiskové konferenci. „Byl to samozřejmě ostřejší zákrok. Ale mě zajímala spíš předchozí situaci, kdy byl u lajny faulovaný náš hráč a nepískalo se,“ pravil Pavel Vrba.

„Velmi hrubý faul, takový jihoamerický. Přesně takové se dělají v Uruguay, obě nohy jdou dopředu na koleno. Tohle by ve fotbale být nemělo. Já se snažím učit hráče hrát bez faulů na míč,“ reagoval trenér Příbrami .

Plzeňský kouč Vrba však namítnul, že v utkání viděl celou řadu ostrých soubojů za použití loktů. „Ale nechci brečet. Prostě to byla správně červená a tím to pro mě končí, zápas jsme si prohráli sami, nedáváme šance. A víte co ještě? My z každé střely na bránu dostaneme gól, ale tím vůbec neviním gólmana,“ uznal sympaticky.

Vyloučení Bystroně hostům hodně zkomplikovalo chystaný závěrečný nápor, neboť v Příbrami prohrávali od 23. minuty, kdy se trefil domácí kanonýr Daniel Huňa. Připsal si tak druhou branku v tomto ligovém ročníku.

Jak vypadala? Levý obránce Lecjaks nedosáhl na dlouhý centr do vápna, Klesa posunul míč na Plašila, jehož ostrý střílený centr skluzem doklepnul do brány právě domácí kapitán.

Souhrn 7. kola »

„Nechci nikoho jmenovat, ale přes jednoho obránce tam šli asi tři nebezpečné akce soupeře, to hráče dost sráží,“ postesknul si Vrba. Koho měl na mysli sice neprozradil, ale rozluštit tuhle hádanku nebylo zase tak těžké. Právě Lecjaks si v utkání nepočínal nejjistěji a po šedesáti minutách hry byl střídaný.

Domácí se ve druhém poločase zaměřili převážně na defenzivu a rychlé kontry. Kdyby jeden z nich potrestal Huňa, zřejmě bylo po zápase. Leč příbramského kapitána vychytal Daněk, a tak mohla Plzeň nadále pomýšlet na vyrovnání. „Ve druhé půli jsme byli až moc zalezlí,“ nelíbilo se Markovi.

Plzeň však žádnou ze slibně vyhlížejících šancí neproměnila, popel na hlavu si sypal především Petr Jiráček. „Měl jsme dvě šance, to je moje velká chyba, měl jsem dát gól. Určitě si to od trenéra slíznu, ale právem.“

Po sobotě tedy trvá prachbídná bilance Plzně u Litavky – ještě nikdy tam nevyhrála! A plzeňské enkláva v příbramském dresu může chystat občerstvení do kabiny. „Nějaký chlebíčky z nich určitě dostaneme,“ smál se střelec dne Huňa.

1. FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)
Branka: 23. Huňa. Rozhodčí: Jech - Slavík, Pelikán. ŽK: Šmejkal, Tarczal - Hájovský, Navrátil, Rajtoral. ČK: 67. Bystroň (Plzeň). Diváci: 3027.
Příbram: L. Krbeček - Plašil, Müller, J. Štochl, Pleško (76. Pilík) - Klesa, Tarczal, Schneider, Šmejkal (87. Nohýnek) - Rodriguez (90+3. M. Štochl), Huňa. Trenér: Marko.
Plzeň: Daněk - Limberský, Hájovský, Bystroň, Lecjaks (59. Rajtoral) - Rýdel (46. Bakoš), Horváth - Petržela, Kolář (88. Navrátil), Jiráček - Střihavka. Trenér: Vrba.

Fotbal na Facebooku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud