22. srpna 2009 • 21:45

Švancara měl dostat červenou, zlobil se střížkovský kouč Jindráček

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani na pátý pokus fotbalisté Bohemians Praha v nejvyšší soutěži neuspěli a nedosáhli na bodový zisk. Po prohře 0:2 v Uherském Hradišti se Slováckem zůstali přikováni k poslednímu místu v tabulce a herní zlepšení nepřineslo ani odvolání trenéra Žáka.



Útočnému fotbalu Slovácka nestačili hráči Bohemians čelit a jejich prohra mohla bát ještě výraznější.

"Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, jen škoda, že jsme neproměnili ani jednu ze čtyř vyložených šancí v první půli," uvedl po zápase trenér Slovácka Josef Mazura.

"Nakonec jsme dali branku z penalty a v dobrém výkonu jsme pokračovali i ve druhém poločase, kdy jsme náskok zvýšili. Bohemka ale začala v tu dobu už hrát jinak, ke Kinclovi přidala druhého útočníka a měla i střelecké příležitosti," dodal Mazura.

Pochvalu si od něj vysloužil záložník Ondřejka. Po jeho odvážném průniku jej zadáci Bohemians faulovali a Slovácko kopalo penaltu a Ondřejka přidal druhou branku. "Je sice útočník, ale musel hrát v záloze. Přesto se dostával často k zakončení," vyzvedl Mazura Ondřejkův výkon.

Nový hlavní kouč Bohemians Jaromír Jindráček přiznal, že je situace kritická. Nikoliv však zoufalá.

"Těžko mohu hodnotit zápas a hlavně penaltu, kterou jsem viděl pouze z lavičky. Rozhodčí ji zapískal, více k tomu nemám co dodat. Byla přísná, ale předtím Slovácko neproměnilo tři šance. Druhý gól jsme dostali po chybě brankáře Belaně, který neodhadl dobře let míče. Po druhém inkasovaném góly jsem už jen nakopávali míče dopředu. Přesto jsme měli jednu vyloženou šanci, kterou jsme neproměnili," poznamenal Jindráček, který musel kvůli karetním trestům zamíchat sestavou.

Kromě výsledku byl nespokojený i s nasazením hráčů. "Nabádali jsme hráče k tomu, aby zvýšili agresivitu. Čekal jsem od nich ale větší vůli po vítězství," tvrdil Jindráček, jenž kritizoval Švancaru za zákrok v úvodu zápasu proti obránci Heidenreichovi, kterému vyrazil zub. "Nelíbí se mi to, neboť pomezní rozhodčí byl blízko tohoto zákroku. V zahraničí by se něco podobného nestalo," posteskl si trenér Bohemians.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud