Michal Koštuřík
22. srpna 2009 • 20:21

Slovácko nezastavil výpadek proudu, ani Bohemians Praha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sporný pokutový kop pomohl jasně lepšímu Slovácku ke druhé podzimní výhře a ještě pevněji ukotvil slabé Bohemians Praha na dno tabulky. Kanonýr Švancara vstřelil pátý gól v sezoně, hostům nepomohla ani trenérská rošáda.



Kdyby Mazurovi hoši ztratili i tento zápas, tak by měli proklít celý svět. A hlavně sami sebe. Co zahodili, to se hned tak nevidí. Jak mohl Cleber po Ondřejkově centru zblízka trefit vymrštěného gólmana Belaně místo sítě za ním, to snad neví ani on sám.

SLEDOVALI JSME ONLINE

Švancara měl dostat červenou, zlobil se Jindráček >>>

„Milionprocentní šance,“ glosoval situaci záložníkův parťák Petr Švancara. „Brazilci jsou ještě laxnější než já,“ dodal s úsměvem.

A nešťastníků v bílých dresech přibývalo. Chmelíček se hezky položil do Urbánkovy přihrávky a hlavou napálil břevno. Brzy poté hlavičkoval po rohu Němčický a bek Macháček vyrazil míč, který by zřejmě skončil u pravé tyče.

Geniální Švancarův oblouček měl poslat do brány Valenta, místo toho však hlavou obstřelil vyběhnutého Belaně i prázdnou bránu.

Domácí si bídnou koncovkou koledovali o průšvih. Spásu přinesl průnik dravého mladíka Ondřejky, jehož na hranici šestnáctky skosil Heidenreich. Jasný faul. Jenže přišel ve „vápně“? Na tom se soupeři neshodli.

„Na pětadevadesát procent to bylo před šestnáctkou,“ tvrdil brankář Jaroslav Belaň. „Z mého pohledu jasná penalta,“ reagoval Švancara, který provedl exekuci s bravurou.

„Měl jsem naděláno v kalhotách. Chtěl jsem k tomu pustit Aldu Chmelíčka,“ přiznal poté, co poslal Balaně na opačnou stranu. „Viděl jsem jeho pohyb,“ uvedl.

SOUHRN 5. KOLA

Slovácko stvrdilo druhou výhru v sezoně ve druhé půli. Švancarův centr přeletěl Chmelíčka stojícího na ofsajdové hraně a subtilní Ondřejka přehlavičkoval špatně vyběhnutého Belaně. „Gólmanova chyba,“ viděl nový trenér poražených Jaromír Jindráček.

1. FC Slovácko - Bohemians Praha 2:0 (1:0)
Branky: 37. Švancara z pen., 57. Ondřejka. Rozhodčí: Matějek - Handlíř, Lakomý. ŽK: V. Valenta, Cleber, Němčický - Heidenreich, Podaný, Halama, Kincl, Wakui, Dittrich, Kwame. Diváci: 5585.

Slovácko: Filipko - Kubáň, Struhár, Němčický, Urbánek - Ondřejka (89. Gonda), V. Valenta, Kordula, Cleber - Chmelíček, Švancara (82. Smetana).

Bohemians: Belaň - Macháček, Lencevič, Halama, Heidenreich (58. Horáček) - Zoubek, Dittrich, Kwame, Dobeš (69. Andronič), Podaný (61. Wakui) - Kincl.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud