16. srpna 2009 • 19:53

Nedokázali jsme proměnit vůbec nic, litoval Žák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér střížkovských Bohemians Robert Žák se po čtyřech prohrách na úvod sezony sice odmítl vyjadřovat ke své pozici v klubu, rozmrzelost nad způsobem dnešní prohry na něm byla ale jasně patrná.



"Chtěli jsme vyhrát, hráli jsme na dva útočníky, snažili jsme se být nepříjemní. Pak se nám povede dát vedoucí gól, jenže hned vzápětí necháme soupeře vyrovnat. A zase je to o tom samém, soupeř naše chyby trestá, zatímco my jeho ne," řekl novinářům Žák.

Během zápasu Střížkovští přišli o vyloučeného Obermajera, zraněného brankáře Pižanowského a i nešťastný hrdina Kincl dohrával se sebezapřením. "I v těch deseti hráčích se mančaft snažil srovnat, toho si cením, jenže jsme nedokázali proměnit vůbec nic," prohlásil Žák a vyzdvihl alespoň nasazení svých hráčů.

Příliš nadšení nevyzařovali ani z teplického trenéra Jiřího Plíška. Jeho tým s hodinovou přesilovkou dlouho neuměl příliš naložit, přesto nakonec odjel se všemi body. "Jsem spokojený s výhrou, ale nebylo to vůbec jednoduché. Splnili jsme si dva cíle, které jsme si vytkli - vyhrávat venku a dokázat otáčet zápasy. Jeli jsme sem přitom s velkou pokorou, Bohemka potřebovala zápas zvládnout," řekl Plíšek. "Ani přesilovka nebyla jednoduchá, na mužstvo to občas doléhá," dodal.

Námětů na zamyšlení ale dostal hned několik. "Za vyrovnaného stavu jsem měl obavy, zahazovali jsme šance, proto jsem tam pustil zkušené hráče, kteří umějí zápas zklidnit. Mládí je sice fajn, ale někdy mu chybí zodpovědnost," naznačil Plíšek. Evidentně mířil na mladé forvardy Vondráška a Mahmutoviče, kteří nepředvedli téměř nic. "S oběma jsem byl nespokojený, měli málo fotbalových věcí, i když si své u rozhodujících gólů odvedli," řekl ČTK Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud