15. srpna 2009 • 20:00

Slavia vydřela výhru v Budějovicích

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fantasticky provedený signál z přímého kopu v podání dvojice Ladislav Volešák–Jaroslav Černý zachránil Slavii na Střeleckém ostrově. Červenobílí díky němu dokráčeli k druhému vítězství v řadě.



Ovšem gólová situace byla z jejich strany prakticky všechno, co ukázali. Fotbalem totiž bavily především Budějovice.

Generálka na čtvrteční duel v Evropské lize proti Bělehradu tak slávistům vyšla jen výsledkově. Herně nepřesvědčili, především v prvním poločase, kdy paradoxně rozhodli o výhře, čelili tlaku Budějovic.

O rozdělení sil na hřišti v úvodním dějství vypovídá jasně poměr střel mezi tyče – 5:1.

 


Krajčík v souboji s Benátem
Krajčík v souboji s Benátem

Klíčový moment zápasu ovšem stál za to. Volešák z pravé strany zahrával trestný kop, namísto centru adresoval ostrou přihrávku po zemi na penaltu. Tam si sběhl Černý a s přehledem levačkou zavěsil.

Autor branky potvrdil, že se mu proti bývalému klubu daří. Po příchodu do Edenu (v lednu 2008) rozhodl už druhý duel s Budějovicemi. Jeho někdejší klub se ale statečně rval, zapomněl na teplický propadák z minulého týdne, hýřil aktivitou.

Domácí soupeře důsledně presovali, ten neměl klid na rozehrávku. Pod tlakem pak přicházel často o míč, a to i v těsné blízkosti pokutového území.

Horko bylo tedy hlavně před hostující brankou. Zkraje zápasu zahrozil Benát, který se prodral lehce středem obrany, ale vystřelil jen slabě. Pak se rána Hudsona z pravé strany otřela o Hubáčka, přeplachtila Hanuše a dopadla těsně vedle tyče.

Červenobílá defenziva nebyla rozhodně ve své kůži. Nedorozumění Suchého s Hanušem málem potrestal Ondráček, rybičkou minul balon jen o milimetry.

Vzápětí Meszároš zazdil tutovku, když z pár kroků poslal skákající míč vedle. Ten samý hráč obral lehce o balon Ragueda a pálil do Hanuše.

Před odchodem do kabin mohl skórovat agilní Meszároš, ale na Hanuše si znovu nepřišel.

Kouč Jarolím o přestávce reagoval na jalové představení svých svěřenců stažením obránce Krajčíka, kterého nahradil Čelůstka.

Jenže druhá půle začala přesně tak, jak ta první skončila. Šancí domácích. Ondráček přetlačil v souboji Volešáka, zblízka špičkou kopačky ovšem netrefil.

Postupem času se přece jen hra částečně vyrovnala a „sešívaní“ se probrali. Z protiútoku se málem podruhé zapsal mezi střelce Černý.

Jihočeši pak mocně finišovali, ale i přes velkou snahu se jim alespoň vyrovnat nepodařilo.

Solidní zápas narušilo chování některých příznivců Slavie, kteří na trávník naházeli dýmovnice a sudí utkání na okamžik přerušil. „Kotel“ pak musel uklidňovat kapitán Vlček.

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 0:1
(0:1)
Branka: 22. J. Černý.
Rozhodčí: Kocián - Gallo, Marek.
ŽK: Homoláč, Hunal, Mezlík - Krajčík, Ragued.
Diváci: 4812.

Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Jarabica, Hunal, Žižka - Hudson (71. Dolejš), Benát, Homoláč (83. Timm), Šíma (71. Mezlík) - Meszároš, Ondrášek. Trenér: Tobiáš.

Slavia: Hanuš - Krajčík (46. Čelůstka), Suchý, Vomáčka, Hubáček - Belaid, Volešák, Ragued, J. Černý - Vlček (86. Naumov), Šenkeřík (73. M. Černý). Trenér: K. Jarolím.

 

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud