10. srpna 2009 • 19:23

Boleslav porazila Kladno, vrací se do čela ligy

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Gambrinus liga má staronového lídra. Mladá Boleslav v dnešní dohrávce třetího kola bez problémů porazila Kladno 3:1 a vrací se do čela soutěže.



Středočeši jsou na špici díky lepšímu skóre před Brnem, Jabloncem a Ostravou. Naopak Kladno doma prohrálo podruhé za sebou a má na svém kontě jediný bod, hůře jsou na tom už jen Bohemians Praha.

Boleslav porazila Kladno už popáté za sebou. Kladno dnes v první ligovou výhru nevyužilo ani rychle získané vedení po trefě Bartoše ze třetí minuty. Hosté se ještě do poločasu díky Táborskému a Sylvestremu dočkali obratu a jejich tříbodový zisk chvíli po přestávce zpečetil Kulič.

Sledovali jsme ONLINE »
Souhrn 3. kola »

Kladenští jen těžko mohli snít o lepším úvodu v duelu s neoblíbeným soupeřem, s nímž v šesti zápasech uhráli jedinou remízu. Středočeské derby domácí odstartovali bleskovým úderem po standardní situaci, při níž zaspala boleslavská obrana a bek Bartoš přesnou hlavičkou po Holubově centru dokázal, že je i v ofenzivě platným hráčem.

Po rychlém vedení se domácí zatáhli a soupeře zkusili zaskočit z rychlých brejků. Několik nebezpečných náběhů předvedl útočník Klinka a domácí se několikrát oprávněně zlobili, že asistent Santarius jeho brejk zastavil chybně zdviženým praporkem.

Boleslav se naopak do utkání dostávala pomaleji a jejímu postupnému rozmachu hlavně pomohl záložník Táborský. Nejprve svojí slabší pravačkou z voleje gólmana Pavlíka po půlhodině jen postrašil, ale osm minut po poločase zužitkoval skvělou práci Sylvestreho, před nímž se trestuhodně rozestoupila kladenská obrana a Táborský zblízka lehce vyrovnal.

Také Sylvestreho krásná akce povzbudila. Dvě minuty před poločasem potrestal kladenské za liknavost při obsazování podruhé. Tentokrát se vyhnul záložníkovi Strnadovi a ranou z téměř 30 metrů dokonal obrat v utkání.

Kladno hluché minuty ochromily a ani poločasová pauza domácí neprobrala. Naopak Boleslav vycítila, jak je soupeř rozhozený a v 52. minutě mu zasadila další tvrdý direkt.

Tentokrát jej obstaral kapitán Kulič, který skvělé sólo kolem pěti přihlížejících obránců završil přesnou přízemní ranou a navázal na svůj zásah z minulého duelu proti Liberci.

I jemu předcházel dlouhý výkop gólmana Vorla. Ani s dvoubrankovým náskokem se tým z města automobilů nehodlal spokojit. Kladenský brankář Pavlík měl hodně práce, aby vytáhnul ránu Pecky i hlavičku Rolka.

Domácí naopak v útoku brzdily nerozhodnost, několik akcí domácí prováhali zbytečnými přihrávkami, s hlavičkovým pokusem neuspěl ani Holub. Kladno tak po minulém nezdaru s Příbramí doma ztratilo zatím všechny body.

3. kolo fotbalové Gambrinus ligy:

SK Kladno - FK Mladá Boleslav 1:3
(1:2)
Branky: 3. Bartoš - 37. Táborský, 43. Sylvestre, 52. Kulič. Rozhodčí: Jech - Wilczek, Santarius. ŽK: Tatanašvili (Kladno). Diváci: 2222.

Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Procházka, Mráz - Strnad (55. Hlava) - Zoubele, Tatanašvili (72. Šilhan), Szabo, Holub - Klinka (55. T. Mašanský). Trenér: Hřídel.
Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Mendy, Sylvestre, Procházka, Táborský (78. Poláček) - Kulič (89. Chramosta), Pecka (90. Lemessa). Trenér: Uhrin ml.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud