9. srpna 2009 • 22:43

Švancara: Modlil jsem se, ať penaltu dám

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v nové prvoligové sezoně stačily fotbalistům Slovácka dvě vstřelené branky k bodovému zisku. Celek z Uherského Hradiště dnes v třetím kole zvítězil 2:0 nad Sigmou Olomouc, předtím dvakrát podlehl 2:3.



Zatím tak Slovácko v lize vstřelilo šest branek, o které se podělili pouze dva hráči. Petr Švancara vstřelil už čtvrtý gól a svoji druhou trefu si připsal bývalý útočník Olomouce Aleš Chmelíček.

Střelecký hrdina Slovácka Švancara po utkání přiznal, že byl před pokutovým kopem dost nervózní. "Jenom jsem se modlil, abych penaltu proměnil a pomohla týmu k uklidnění. Měl jsem před ní nepříjemný pocit," poznamenal Švancara, jenž si podle svých slov na sebe ušil bič, neboť každý čeká, že vezme penaltovou situaci na sebe. Trochu jej navíc vyvedl z míry i rozhodčí, který mu začal před provedením kopu posunovat míč.

Slovácko se dočkalo, pokořilo Olomouc »

Švancara vyzvedl i vynikající výkon brankáře Miroslava Filipka. "Je nepopsatelné, co s ním zažíváme. Dnes nám zachránil vítězství a je neskutečné, co ten frajer chytne," uvedl Švancara, který ocenil i lepší defenzivní hru Slovácka proti předcházejícím dvěma utkáním.

Brankář Filipko se ale jako hrdina necítil. "Brankář potřebuje kus štěstí. To se dnes přiklonilo k nám a neinkasovali jsme gól. Hlavně máme radost z vítězství a prvních tří bodů," uvedl Filipko, jenž soupeři zneškodnil minimálně čtyři vyložené šance.

Souhrn 3. kola Gambrinus ligy »

Chmelíček měl před vstřelením druhé branky problémy se zpracováním míče. "Byl tečovaný, všiml jsem si ale, že brankář Drobisz vyběhl. Proto jsem se snažil jen vystřelit kolem něj. V závěru jsme už navzdory tlaku Olomouce věřili ve vítězství," podotkl Chmelíček.

Za první vítězství vypsalo kvarteto Chmelíček, Formánek, Randa a Urbánek spoluhráčům zvláštní prémii. Celý tým tito hráči pozvou na oběd nebo na večeři. "Ale tlačenka to nebude. Pohostíme spoluhráče pizzou nebo kuřecí specialitou," uvedl Chmelíček.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud