9. srpna 2009 • 22:17

Šenkeřík: Snad nás to zvedne!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v sezoně dostal Zdeněk Šenkeřík důvěru slávistického kouče Karla Jarolíma hned od první minuty. V souboji proti Bohemians Praha se mu za to osmadvacetiletý střelec odvděčil třemi brankami a rozhodl tím o první výhře Slavie v soutěžním zápasu na podzim.



"Kolikátý to byl hattrick? V lize můj první," řekl novinářům po souboji Šenkeřík, který dosud odehrál v nejvyšší domácí soutěži 152 zápasů a po dnešku má na svém kontě 29 gólů.

Jeho dnešní góly padly prý hlavně zásluhou spoluhráčů. "Při prvním Standa Vlček prodloužil míč za obranou linii, já se pohyboval na hranici ofsajdu a soustředil se na to, abych mířil přesně. Na druhou branku mi nádherně nacentroval Krajčík," popisoval Šenkeřík.

"No a poslední gól, za ten bych chtěl smeknout před Tijanym (Belaidem), který mi to dal do prázdné brány. To bylo z rejstříku fotbalových gentlemanů, cením si toho strašně moc," složil poklonu svému spoluhráči.

V souvislosti se Slavíí se již začínalo mluvit po špatném vstupu do sezony o krizi. "Tím, že se nepostoupilo dále v Lize mistrů, se to násobilo. Ale je vidět, že rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem je velice malý a těžko v této situaci říci, zda Bohemians byl lehký soupeř. Nám velela povinnost vyhrát a to se podařilo. Já věřím, že nás to nastartuje. Je ale stále na čem pracovat," zdůraznil slávistický útočník.

Branky mu udělaly o to větší radost, že v poslední době nedostával tolik šancí. "Naposledy jsem hrál ostré střetnutí prakticky v prosinci loňského roku na Ajaxu. V Norsku jsem toho moc nenahrál a samozřejmě toho bylo na mě hodně. Hlavně po psychické stránce, ale dnes to ze mě spadlo," pochvaloval si Šenkeřík, který na jaře hostoval ve Stabaeku.

Na dotaz, zda mu tři branky zajistí místo v základní sestavě nechtěl spekulovat. "Budu respektovat rozhodnutí trenéra. V šatně bylo cítit to pohárové vyřazení, ale věřím, že jsem se dnes zvedli. Já bych byl rád, kdyby to celý tým pustil z hlavy, fotbalový život jde dále," dodal Šenkeřík.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud