Pavel Hartman
8. srpna 2009 • 18:00

Sparťané vezou z Příbrami pouze bod

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Po krachu v Lize mistrů, další kolaps v české lize. Sparta mohla být u Litavky ráda za remízu 1:1 a ve třech kolech nového ročníku nejvyšší soutěže ještě nepoznala nic jiného než nerozhodné výsledky.



Letenští vedli po Kadlecově gólu, za domácí srovnal stejně jako v jarním duelu střídající Cafú. Sparta si dokonce mohla po úterním vyřazení z Ligy mistrů připsat druhou prohru v tomto týdnu, ale domácí Pleško trefil jen břevno. Středočeši i tak slavili po minulé výhře na Kladně další úspěch.

Sledovali jsme ONLINE »
Souhrn 3. kola Gambrinus ligy »

Plánují útok na mistrovský titul, ovšem jako šampioni si zatím nepočínají. Spíš jako banda potulných školáků. Favorizovaní Sparťané sice konečně vstřelili po 221 minutách v této ligové sezoně gól, jenže nakonec se klepali, aby udrželi na ukazateli skóre stav 1:1.

V nastaveném čase totiž pádil sám na letenskou bránu domácí útočník Huňa. Povinnost mu velela rozhodnout zápas. V klíčovém okamžiku však jen nastřelil poslední překážku před ním.

„Ještě že máme Blážu,“ vzdechl kapitán hostí Patrik Berger. „Kdyby to Huňa dal, tak bychom prohráli,“ dodal.

Kadlec v souboji s Martinem Müllerem
Kadlec v souboji s Martinem Müllerem


Mísil se v něm vztek s naštvaností. Stejně na tom byli všichni jeho spoluhráči, trenéři i fanoušci. Všichni prahli po prvním vítězství v tomto ligovém ročníku, ovšem ani na třetí pokus nic. Jen spousta důvodů k přemýšlení.

„Když naši někteří útočníci nedokopnou do brány, když uděláte takovou chybu, jakou jsme udělali při vyrovnávacím gólu, a když my naopak můžeme dát tři čtyři góly, ale dáme jen jeden, tak to dopadne takhle,“ rekapituloval brankář Jaromír Blažek. „Venca (Kadlec), sedmnáctiletý kluk, musí dávat góly. Prostě tragédie, tragédie,“ bědoval.

První trenér Martin Hašek, který utkání koučoval, neboť jeho šéf Jozef Chovanec ve slovinském Mariboru sledoval soupeře ve čtvrtém předkole Evropské ligy, nadával při odhodu ze zbrusu nového trávníku s umělým vytápěním jako špaček. Především na to, co mužstvo předvedlo, před vyrovnávacím gólem. I sedmiletí školáci by to zahráli lépe.

Co se stalo? Stoper Hubník vyrazil vpřed. Na půli fauloval. A než se stačil vrátit na své místo ve stoperské dvojici, domácí rozehráli rychle přímý kop. Míč trefili do otevřeného okna, kde byl naprosto volný střídající Brazilec Dos Santos, který navrch Blažka potupil „jesličkami“. Sparťané na to koukali, jak na zjevení. Přitom i každý mladší žák už ví, že v takovém případě je pravidlem postavit se před balon, aby nemohlo dojít k bleskovému překvapení´.

„Že nikdo nestojí u balonu, to mi hlava nebere,“ láteřil Blažek. „Nechali ho volného a on se ještě ukopl,“ dodal.

Z Dos Santose je sparťanský kat. I v předešlém souboji s letenským celkem mu zasadil remízovou ránu. Tehdy v nastavení.

Komu mohl teď poslat bednu se šampaňským? Kdo se nepostavil před míč? „Na jednoho jsem křičel, aby to udělal, ale jmenovat ho nebudu,“ uvedl Hašek. Pokračujme v pátrání. Kdo tam tedy měl být?

„Útočník, kterýkoli,“ nabídl svoji verzi Blažek. „Jestli tam byl Bony (Wilfried)? Ten je mimo,“ doplnil a odešel.

Útočníka z Pobřeží Slonoviny zpucoval po utkání i Hašek. „Postupně si hrál svůj zápas a ne pro Spartu,“ nebral si servítky.

Jeho tým dominoval jen třicet minut před přestávkou a deset po ní. To se dostal po Bergerově obloučku za obranu a dravého náběhu zelenáče Kadlec, který v koncovce přetlačil svého stráčce, do vedení. A hne do půli mohl přidat pojistku. Kadlec však podruhé v sólu pálil do Krtečkových nohou a Kaloudovu ránu vykopl z prázdné brány Müller.

Poté vlétl na hřiště brazilský lehkonohý technik Dos Santos a společně s dalším střídajícím hráčem Pleškem domácí hru rozhýbali natolik, že favorit byl na tom okamžitě herně hůř. A nebýt břevna po Pilíkově nádherné dělovce a Huňově přehmatu při samostatném nájezdu, odjížděli by od Litavky s ostudou.

„Máme tři body ze tří zápasů a to je málo. Musíme doma vyhrát a dostat se na vítěznou vlnu,“ zavelel Berger.

Jenže to už tu bylo i před zápasem s Bohemians 1905 i před včerejškem…

1. FK Příbram - Sparta Praha 1:1 (0:1)

Branky:
68. Dos Santos - 41. Kadlec. Rozhodčí: Franěk - Zlámal, Košec. ŽK: J. Štochl - Wilfried, Kušnír, Jirouš. Diváci: 7156.

Příbram: Krbeček - Plašil, Müller, J. Štochl, Nohýnek (57. Dos Santos) - Klesa, Dort (46. Pleško), Tarczal, Šmejkal (71. Pilík) - Rodrigues - Huňa. Trenér: Marko.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hoheneder, Hubník, Pamič - Vacek, Hušek (77. Střeštík), Berger, Kalouda - Kadlec (85. Prudnikov), Wilfried (71. Jirouš). Trenér: Hašek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud