3. srpna 2009 • 09:10

Duo Pecka - Kulič už zase řádí

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, na co byli v Mladé Boleslavi zvyklí, stále funguje. Poprvé v sezoně vedle sebe nastoupili v útoku parťáci z let minulých Luboš Pecka s Markem Kuličem a svými zásahy rozhodli zápas s Libercem. Mladoboleslavští zvítězili nad Slovanem 4:1.



Pecka skóroval dvakrát, Kulič jednou. Jejich tři trefy se v prvním poločase vešly do rozmezí sedmnácti minut. Nejprve Pecka udeřil hlavou, pak pro něj po Keličově chybě vybojoval míč Táborský. Autor prvního gólu chtěl z levé strany přihrávat, ale Holeňák si skluzem srazil míč do branky.

Třetí gól přidal Kulič po dlouhém výkopu Vorla a bylo rozhodnuto. Liberecký zmar pak jen podtrhl brankář Zlámal, který neudržel Procházkovu ránu z pětatřiceti metrů. Na druhé straně zásah Nezmara už jen upravil výsledek.

Rozřešení celého utkání na sebe vzali právě Pecka s Kuličem. Oba se dobře znají z minulosti, v Mladé Boleslavi spolu působili až do ledna roku 2007. Pak přestoupil Kulič do Sparty a v létě opustil klub i Pecka, jenž coby nejlepší ligový střelec zamířil na hostování do Aachenu.

Ale letos v létě se oba opět potkali v Mladé Boleslavi. V přípravných zápasech dostávali šanci na to, aby si spolupráci oprášili, ale do prvního soutěžního utkání poslal trenér Dušan Uhrin mladší útok Kulič-Chramosta. Pecka zůstal pouze mezi náhradníky.

Včera však Mladoboleslavští změnili základní sestavu. Chramosta putoval mezi náhradníky a Kuliče doplnil na hrotu Pecka. „Nedostali jsme se do evropských pohárů, nehrajeme tolik zápasů, musíme zohledňovat to, jak hráči vypadají při tréninku,“ poznamenal Uhrin.

A toho se mladoboleslavský kouč držel i před utkáním s Libercem. Opustil model z prvního zápasu a dal do hry Pecku. „On vypadal v minulém týdnu na trénincích z útočníků nejlépe, a to rozhodlo,“ dodal Uhrin.

„Mě to ani nepřekvapilo, že hráli Pecka s Kuličem. Ono je to skoro jedno, protože Mladá Boleslav má v útoku velkou kvalitu, ať nastoupí kdokoliv,“ řekl liberecký brankář Zdeněk Zlámal. „Navíc my bychom dneska prohráli i s týmem z krajského přeboru.“

Je pravda, že Severočeši inkasovali tři laciné góly. Ale zase právě Pecka k nim pomohl svým důrazem a Kulič chytrostí. „Pořád se vzpomínalo na tu naši spolupráci, hodně se o tom mluvilo. Ale důležité je, že z toho teď padly tři góly a podařilo se nám porazit silný Liberec,“ pochvaloval si Marek Kulič.

V příštím kole míří Mladá Boleslav do Kladna. Zůstane trenér u stejného složení útoku, nebo se vrátí do hry Chramosta? „To teď není rozhodující, důležité je, abychom stříleli góly a dělali jsme body,“ míní Luboš Pecka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud