3. srpna 2009 • 08:24

Baník: Skandál! Neves dostal kartu za "why"

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně rozčarovaný byl z výkonu rozhodčího ostravský trenér Miroslav Koubek. Jeho Baník remizoval ve druhém kole první fotbalové ligy v Olomouci 0:0, když musel od 25. minuty hrát bez vyloučeného Nevese.



Ostrava bod po dlouhém oslabení brala. Kouč Miroslav Koubek byl ale hrubě nespokojen s verdikty sudího Radka Příhody.

"Vyloučení Nevese považuju za skandální. Nevím, jestli to byl záměr, že se zrovna tento hráč stal obětí rozhodčího. Jednu žlutou kartu dostal za to, že se ho anglicky zeptal why (proč), ani faul podle mě nebyl na červenou. Byl to zákrok z boku," zlobil se Koubek.

Oslabený Baník o deseti čelil největším šancím soupeře. "Vyloučení byla velká komplikace. Stálo nás to spoustu sil, ale kluci se semkli a porvali se s tou nespravedlností. Taktickou hrou jsme museli přikrýt střed hřiště i kraje. Ano, přežili jsme pár ošemetných situací, několikrát míč lízl brankovou konstrukci, ale myslím, že jsme si bod zasloužili. Odbojováno, odpracováno, odedřeno," konstatoval Koubek.

Olomouc po kanonádě v Aberdeenu vyšla naprázdno. "Nemůžeme být s bodem spokojeni, protože jsme měli spoustu šancí během prvního poločasu a vlastně celé doby, kdy jsme hráli proti deseti. Byly tam střely z dálky, břevno Ordoše, dokázali jsme si vytvářet standardní situace, které jsme měli vyřešit gólem. Nebyli jsme ale produktivní," posteskl si trenér Zdeněk Psotka.

Podle něj se Sigma v druhé půli hůř dostávala do tlaku. "Těžko jsme se dostávali do hry, nepodařilo se nám udržet tempo. Přesto tam znovu bylo několik standardek, které jsme měli vyřešit gólově," uvedl Psotka. Namáhavý program prý mužstvu neuškodil. "Dneska spíše možná to počasí. Výsledek z Aberdeenu naopak dodal sebevědomí," dodal Psotka.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud