2. srpna 2009 • 19:02

Pecka s Kuličem zničili Liberec

Autor: Marek Bílek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - To, na co byli v Mladé Boleslavi zvyklí, stále funguje. Poprvé v sezoně vedle sebe nastoupili v útoku parťáci z let minulých Luboš Pecka s Markem Kuličem a svými zásahy rozhodli zápas s Libercem.



Mladoboleslavští zvítězili nad Slovanem 4:1. Pecka skóroval dvakrát, Kulič jednou. Jejich tři trefy se v prvním poločase vešly do rozmezí sedmnácti minut.

Zápas jsme sledovali v podrobné online reportáži >>>

Nejprve Pecka udeřil hlavou, pak pro něj po Keličově chybě vybojoval míč Táborský. Autor prvního gólu chtěl z levé strany přihrávat, ale Holeňák si skluzem srazil míč do branky.

Třetí gól přidal po dlouhém výkopu Vorla Kulič a bylo rozhodnuto. Liberecký zmar pak jen podtrhl brankář Zlámal, který neudržel Procházkovu ránu z pětatřiceti metrů a na druhé straně zásah Nezmara už jen upravil výsledek.

Fanoušci Mladé Boleslavi mohli být se zápasem proti Liberci spokojeni
Fanoušci Mladé Boleslavi mohli být se zápasem proti Liberci spokojeni

Rozřešení celého utkání na sebe vzali právě Pecka s Kuličem. Oba dva se dobře znají z minulosti, v Mladé Boelslavi spolu působili až do ledna roku 2007. Pak přestoupil Kulič do Sparty a v létě opustil klub i Pecka, jenž zamířil na hostování do Aachenu.

Ale letos v létě se oba opět potkali v Mladé Boleslavi. V přípravných zápasech dostávali šanci na to, aby si spolupráci oprášili, ale do prvního soutěžního utkání poslal trenér Dušan Uhrin mladší útok Kulič - Chramosta. Pecka zůstal pouze mezi náhradníky.

V neděli však Mladoboleslavští změnili základní sestavu. Chramosta putoval mezi náhradníky a Kuliče doplnil na hrotu Pecka. „Nedostali jsme se do evropských pohárů, nehrajeme tolik zápasů, musíme zohledňovat to, jak hráči vypadají při tréninku," poznamenal Uhrin.

A toho se mladoboleslavský kouč držel i před utkáním s Libercem. Opustil model z prvního zápasu a dal do hry Pecku. „On vypadal v minulém týdnu na trénincích z útočníků nejlépe a to rozhodlo," dodal Uhrin.

„Mě to ani nepřekvapilo, že hrál Pecka s Kuličem. Ono je to skoro jedno, protože Mladá Boleslav má v útoku velkou kvalitu, ať nastoupí kdokoliv," řekl liberecký brankář Zdeněk Zlámal. „Navíc my bychom dneska prohráli i s týmem z krajského přeboru."

Zklamaný liberecký brankář Zdeněk ZlámalFoto Pavel Mazáč (Sport)

Je pravda, že Severočeši inkasovali tři laciné góly. Ale zase právě Pecka k nim pomohl svým důrazem a Kulič zase chytrostí. „Pořád se vzpomínalo na tu naší spolupráci, hodně se o tom mluvilo. Ale důležité je, že z toho teď padly tři góly a podařilo se nám porazit silný Liberec," pochvaloval si Marek Kulič.

V příštím kole míří Mladá Boleslav do Kladna. Zůstane trenér u stejného složení útoku nebo se vrátí do hry Chramosta. „To teď není rozhodující, důležité je, abychom stříleli góly a dělali jsme body," míní Luboš Pecka.

FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 4:1 (4:1)
Branky: 19. a 20. Pecka, 36. Kulič, 40. Procházka - 43. Nezmar. Rozhodčí: Drábek - Chytil, Vysloužil. ŽK: Djalovič, Sylvestre - Dočkal, Nezmar, Dejmek. Diváci: 4820.

Sestavy:

Boleslav: Vorel - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Mendy, Sylvestre (82. Opiela), Procházka, Táborský - Pecka (62. Lemessa), Kulič (90. Chramosta). Trenér: Uhrin ml.
Liberec: Zlámal - Kelič (46. Gebre Selassie), Holeňák, Dejmek, Janů - Vácha (46. Dočkal), Frejlach, Gecov, Liška - Nezmar, Kerič (70. Blažek). Trenér: Škorpil.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud