2. srpna 2009 • 18:55

Baník vyválčil v Olomouci bod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj fotbalistů Olomouce a Ostravy skončil v druhém ligovém kole bezgólovou remízou. Blíž k výhře dnes měli domácí, kteří hráli po Nevesově vyloučení 50 minut v přesile, ale největší šanci nasměroval Ordoš do břevna.



I Olomouc dohrávala závěrečnou čtvrthodinu o deseti bez vyloučeného Hubníka. Rizikový zápas narušil po hodině hry incident ostravských příznivců, který však v rohu vedle hlavní tribuny rychle ukončila policie.

Zápas jsme sledovali v podrobné online reportáži >>>

V době, kdy zápas začal, předtím zůstaly před stadionem ještě stovky baníkovců bez lístků. Část se jich proto pokusila přelézt ploty, další provalili bránu a vnikli na stadion. Pořadatelům se ale podařilo situaci zvládnout ještě bez policejní asistence. S podporou zhruba třinácti stovek fanoušků v zádech se Ostrava soupeře, který ve čtvrtek v Evropské lize rozprášil Aberdeen, nelekla.

Baník působil v úvodu aktivněji, ale Drobiszovu branku dobýval vesměs jen postupnou kombinací. Jedna z nich vynesla v 11. minutě palebnou možnost Zeherovi, který se po sérii krátkých přihrávek dostal k ráně z hranice velkého vápna, ale střelou doprostřed branky domácího gólmana nezaskočil.

Pořadatel s megafonem se snaží uklidnit fanoušky Baníku před pokladnou olomouckého stadionuFoto ČTK

I u další situace se sešli Drobisz se Zeherem. Olomoucký brankář tentokrát trochu zaváhal při vyběhnutí na roh, ale ostravský útočník nesklopil nárt a vysoko přestřelil odkrytou branku.

Aktivitě Baníku učinilo po 25 minutách přítrž vyloučení stopera Nevese. V rozmezí devíti minut dostal dvě žluté karty a v přesilovce převzala otěže duelu Sigma. Hosté měli potíže především při standardních situacích. Velkou šanci propásl v 29. minutě Dreksa, který po Otepkově rohu z malého vápna hlavou minul.

Domácí nápor v závěru půle sílil. Hubník se na levém křídle snadno uvolnil přes Zawadu, ale na jeho centr scházely Ordošovi ve výskoku před opuštěnou brankou jen milimetry. Se závěrečnými sekundami prvního poločasu už Ordoš hlavou centr Rossiho trefil, hosty však zachránilo břevno.

Hostům pomohla přestávka. Po ní se i v desíti opět pustili do ofenzivy. Většinu akcí táhl Varadi a v 55. minutě taky na Drobisze vyslal jedovatou ránu z dvaceti metrů, která prolétla kousek vedle levé tyče.

Z početní převahy pak ale znovu začala více profitovat Sigma. Její standardky zaváněly velkým nebezpečím a v 62. minutě to mohl dokumentovat Rossi, jehož hlavička postrádala jen trochu více přesnosti. To už v rohu u hlavní tribuny bojovala ochranka a policie s příznivci Baníku, kteří se pokoušeli prolomit jednu ze zábran.

Rušný zápas mohl v 70. minutě rozhodnout Dreksa, ale sudí Příhoda jeho trefu neuznal pro ofsajd. Rozhodčí pak za řečnění ukázal druhou žlutou kartu Hubníkovi a i domácí museli poslední čtvrthodinu dohrávat o deseti.
Vyrovnaná koncovka gól nepřinesla. Na obou stranách se sice několikrát rozevřel prostor pro rozhodující útok, ale všechny akce skončily na nepřesnostech ve finálním řešení.

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Kubáň, Drastík. ŽK: Hubník, Dreksa - Neves, Zeher, Bolf. ČK: 76. Hubník - 25. Neves. Diváci: 8026.

Sestavy:
Olomouc: Drobisz - Rossi, Dreksa, Škerle, Onofrej - Kaščák (69. Bajer), Otepka (80. Petr) - Caihame (55. Janotka), Hořava, Hubník - Ordoš. Trenér: Psotka.
Ostrava: Buček - Zawada, Bolf, Neves, Tomašák (84. Tchuř) - Marek - Varadi, Lukeš, Lička, Zeher (80. Greguš) - Přecechtěl (18. Strnad). Trenér: Koubek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud