2. srpna 2009 • 18:51

Brno bleskově udeřilo, Slavia neměla šanci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Trápení fotbalistů Slavie Praha v úvodu sezony pokračuje. V dnešním duelu 2. kola první ligy prohráli v Brně 0:2 a ve třech zápasech tak dosud vstřelili jediný gól. Brnu k výhře stačilo úvodních dvanáct minut.



První branku Brna vstřelil Rabušic a druhý gól přidal Došek. I když měla Slavia po většinu zápasu územní převahu, byla kombinačně i střelecky zcela neškodná. Její výkon potvrdil momentální herní krizi mistrovského týmu, který stále čeká na první ligové vítězství.

Zápas jsme sledovali v podrobné online reportáži >>>

Slavia nastoupila opět s Hanušem v brance a se třemi změnami oproti duelu 3. předkola Ligy mistrů v Tiraspolu, když místo Jandy, Jarolíma a Ragueda nastoupili Krajčík, Naumov a nová posila Vasilijevič. Ani změny svěřencům trenéra Karla Jarolíma nepomohly a v úvodu si v brněnském tropickém vedru museli připadat jako ve zlém snu.

Kouč Slavie Karel Jarolím se mohl na lavičce v Brně uvztekat, ale nebylo mu to nic platné
Kouč Slavie Karel Jarolím se mohl na lavičce v Brně uvztekat, ale nebylo mu to nic platné

Po pouhých dvanácti minutách Pražané prohrávali 0:2 a jejich výkon hlavně připomínal bezradnost a trápení. V 7. minutě se za půlící čarou uvolnil vtipně Mareček, takřka ze třiceti metrů se napřáhl ke střele levačkou. Brankář Hanuš zůstal pouze v roli bezmocného diváka. Míč se odrazil od tyče a nedůslední zadáci Slavie nechali prostor Rabušicovi, který jej placírkou poslal do sítě.

Nečekaný scénář Slavii rozhodil psychicky, ve středu pole ztrácela míče. O pět minut později brněnská posila ze Slavie obránce Dřížďal získal v hloubi pole na levé straně míč. Ideálně jej naservíroval přihrávkou mezi dvěma hráči soupeře Lirovi, který vyhrál sprinterský souboj s Krajčíkem a dlouhý pas levačkou zatočil za obránce Slavie přesně na nabíhajícího Doška, jenž chladnokrevně skóroval podruhé.

Po získání dvoubrankového náskoku se Brňané zatáhli více do defenzívy a přenechali soupeři střed pole. Slavia si ale s přehuštěnou obranou soupeře neuměla poradit. Snažila se většinou o vysoké nakopávané míče. Ty s přehledem sbírali buď brankář Bureš nebo obránci Brna, kteří většinou ještě stačili založit nebezpečný protiútok.

Kombinačním akcím Slavie chyběla myšlenka, k jediné kloudnější střele za první poločas se dostal Jaroslav Černý, jenž se přemístil z levé strany zálohy do středu. Ale ani on se nedokázal prosadit v roli tvůrce hry.

Jan Hanuš prochází po zápase kordonem ochranky, která hlídala v Brně slávistický kotelFoto Michal Beránek (Sport)

I po změně stran hrála Slavia bez nápadu, její územní převaha postrádala moment překvapení. Její hru neoživil ani střídající Janda. Brno pečlivě bránilo, po hodině hry se dostal k vážnější šanci při sólovém úniku Naumov, kterému sebral míč pádem pod nohy brankář Bureš. O dvě minuty později měla Slavia další možnost ke skórování, Vlček se ale nedokázal rychle zorientovat a šanci propásl.

Trenér Brňanů Beránek poslal do hry postupně oba Brazilce Dalma a Lea. V defenzívě takticky dobře hrající domácí fotbalisté navzdory tlaku soupeře udrželi čisté konto.

1. FC Brno - SK Slavia Praha 2:0 (2:0)
Branky: 7. Rabušic, 12. Došek. Rozhodčí: Franěk - Hojsík, Jiřík. ŽK: Vomáčka, Belaid (oba Slavia). Diváci: 6024.

Sestavy:

Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Jílek, Dřížďal - Michna (62. Dostálek), Mareček, Polách, Lira (79. Léo) - Došek, Rabušic (70. Dalmo). Trenér: Beránek.
Slavia: Hanuš - Krajčík, Čelůstka, Vomáčka, Hloušek - M. Černý (51. Janda), Suchý, Vasiljevič, J. Černý (65. Belaid) - Vlček (76. Tafat), Naumov. Trenér: K. Jarolím.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud