Pavel Janega
31. července 2009 • 20:52

Berger už hrál, ale remízu Sparty neodvrátil

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lidí přišlo víc. Atmosféra se zlepšila. A zelenobílá barva na straně hostů zůstala. Ale fotbal lepší nebyl. Oproti utkání s Panathinaikosem hráli fotbalisté Sparty proti Bohemians 1905 v nižším tempu a rozešli se bez branek.



Letná se těšila, že uvidí spanilou jízdu Sparty. Lepší nebo alespoň stejně svižnou jako v úterý proti Panathinaikosu (3:1). Místo toho kouč Jozef Chovanec zamíchal sestavou a udělal tyři změny.

Řepka si natáhl sval, stihne odvetu s Řeky? >>>
Berger: Bohemka bránila v deseti... >>>

Na lavičce nechal Žofčáka, Zemana a Vacka. Kvůli zranění byl donucen si odpočinout i Holenda. Jen v záložní řadě se tak najednou objevili tři noví muži - Kalouda, Střeštík a Berger. V útoku zaujal pozici vedle Wilfrieda ruský talent Prudnikov.

Ten se do žádné gólové šance neprocpal, i když na Spartě nebyly změny v úvodu utkání znát. Domácí hráči byli lepší a po celé utkání se snažili ze všech sil najít skulinku v defenzivě Bohemians.

Před Bonym Wilfriedem ze Sparty odvrací Marek Nikl z Bohemians 1905
Před Bonym Wilfriedem ze Sparty odvrací Marek Nikl z Bohemians 1905

V dobrém světle se jevil zejména Kalouda. Toho už po pěti minutách hry hledal parádní šajtlí kapitán Berger, ale bývalému brněnskému záložníkovi chyběl k zakončení půlmetr.

Ke střele se nedostal ani o pár chvil později. Poté, co jej Wilfried uvolnil kolmou přihrávkou do šestnáctky, upadl po souboji se stoperem Niklem a dožadoval se penalty. Sudí Libor Kovařík mu ale nevyhověl a nechal pokračovat ve hře.

Nejblíže gólu tak měli zřejmě Wilfried s Bergrem. Zatímco prvního vychytal s přehledem gólman Sňozík, kapitán Sparty před malým vápnem váhal, váhal až prováhal pravý moment ke střele.

Fotbalisté Bohemians jinak bránili houževnatě a mnohem lépe než v úterý aténský Panathinaikos. Letenským pak nezbývalo nic jiného, než se pokoušet o střely z dálky.

Štěstí pokoušeli Kušnír, Hušek i Wilfried, ale ani jeden nezamířil mezi tři tyče. V nastaveném čase neuspěl ani Zeman, který se zjevil na malém vápně.

Hosté tolik šancí ke skórování neměli. Prakticky ani jednou brankáře Blažka pořádně nezaměstnali. Nebylo tedy divu, že utkání skončilo bez branek.

Fanoušci Bohemky se na Spartě rozhodně neztratiliFoto Michal Beránek (Sport)

"Se Spartou si nemůžeme dovolit závodit, takže jsme chtěli hrát ze zabezpečené obrany na protiútoky," řekl po utkání kouč Bohemians Pavel Hoftych.

"Přijeli jsme na Letnou pro bod, věděli jsme, že se nám to podaří jen při týmovém duchu. Na druhou stranu nás Sparta taky neohrozila," dodal.

Zatímco Hoftych byl po utkání nadšen, Chovanec neskrýval zklamání. "Nezačali jsme dobře, první poločas jsme promrhali. Naší aktivitou jsme si vytvořili jen čtyři střelecké pokusy. Odvaha měla být větší. Naši útočníci hráli velice laxně," kritizoval své svěřence.

Že by stoupla sparťanům sláva do hlavy? "To ne, to zase srazím. Já je srovnám," odvětil Chovanec.

Sparta Praha - Bohemians 1905 0:0
Rozhodčí:
L. Kovařík - Mencl, T. Kovařík. ŽK: Řepka, Pamič - Štohanzl, Hartig, Nešpor. Diváci: 15.921.
Sestavy:
Sparta:
Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Kalouda (80. Zeman), Hušek, Berger, Střeštík (75. Jirouš) - Wilfried, Prudnikov (60. Kadlec). Trenér: Chovanec.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Lukáš, Rychlík - Štohanzl, Adam, Dian (52. Kaufman), Bartek - Hartig (75. Nešpor), Zelenka (67. Šisler). Trenér: Hoftych.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud