23. července 2009 • 11:46

Došek: Slovan padl, ale rýsuje se Anglie!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Námluvy Slovanu Bratislava s Liborem Doškem padly. Slovenský klub v tuto chvíli nemá o sparťanského dlouhána zájem. „Z okruhu kandidátů vypadl,“ přiznalo vedení. Situaci kolem Doška momentálně monitorují tři kluby z Anglie, Kypru a Belgie.



Slovan Bratislava jevil zájem o Libora Doška poměrně dlouhou dobu. Dokonce se rozhodl, že jej ze Sparty vykoupí, pokud postoupí do třetího předkola Ligy mistrů.

Ještě včera se zdálo, že by se kluby mohly domluvit. Sparta by totiž Doška ráda prodala, protože s ním nepočítá pro první tým. „Opravdu ho chceme, je to velmi dobrý útočník,“ říkal trenér Slovanu Dušan Uhrin starší.

Nyní však zájem bratislavského celku zcela vychladl. „Došek určitě nepřijde. Patřil do okruhu kandidátů, ale dnes už víme, že o něho zájem nemáme,“ cituje generálního ředitele klubu Dušana Tittela slovenský deník Šport. Konkrétnější být nechtěl.

Ovšem podle informací deniksport.cz Slovan nepřistoupil na podmínky pražské Sparty a proto nyní Slováci musí hledat jinde. „Rádi bychom útočníka přivedli, ale ne za každou cenu. S hráčem a klubem se musíme dohodnout za přijatelných podmínek,“ dodal Tittel.

Hráčův agent Ondrej Chovanec finanční požadavky Sparty nezná, prozradil jen to, že vedení letenského klubu nechce pustit Doška zadarmo. „Bylo by lepší, kdyby Libor hrál někde jinde. Momentálně čekáme na nabídky. Zatím stále trénuje na Letné,“ řekl.

Kolem Doška v tuto chvíli krouží dva kluby z Kypru a Belgie, ani jeden ale nechce za transfer platit. „Prakticky souhlasily jen s tím, že převezmou hráčovu nadstandardní smlouvu. Také se nabízí možnost jednoho druholigového anglického klubu, ale žádná konkrétní jednání zatím neproběhla,“ prozradil Chovanec.

Ten zároveň vyloučil, že by Došek odešel v rámci české ligy na hostování. „Sparta chce Libora prodat. A nejlépe do zahraničí. Tady totiž působit nemůže, žádný tuzemský klub si nemůže dovolit Libora platit,“ dodal agent.

Pokud by Došek nové angažmá nesehnal, zůstane ve Spartě, se kterou má smlouvu ještě na rok. Teprve po vypršení kontraktu by český dlouhán mohl odejít kamkoliv zadarmo.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud