14. července 2009 • 03:00

Sparťané: kradli a bili policajty!

Autor: Michael Langr, Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rakouský Wernberg je v šoku! Poklidné městečko pod Alpami, jako vystřižené ze seriálu Doktor z hor, zažilo nájezd primitivních příznivců Sparty.



Ti v sobotu večer během přáteláku s německým Duisburgem (1:1 – nedohráno) předvedli místním, jak fandí ostří hoši z Letné: dýmovnicí zranili vlastního hráče, poškodili policejní auta a jeden z nich dokonce praštil strážníka pěstí do obličeje!

Svým řáděním se chuligáni sami připravili o sportovní prožitek – rozhodčí totiž zápas Sparty s Dusiburgem ukončil už v 81. minutě. Místo sledování fotbalovu si ovšem pobudové připravili náhradní program: ničení policejních vozů, bitky s příslušníky i krádeže...

Jednoho z fanoušků, jenž zranil strážníka ranou do obličeje, zpacifikovali kolegové policisty až pepřovým sprejem. Ještě předtím stačili sparťanští fans »zlikvidovat« vlastního hráče.

Záložník Igor Žofčák se totiž nadýchal kouře z dýmovnice a do druhého poločasu raději nenastoupil. Někteří ze zhruba 45 příznivců Sparty navíc házeli na hrací plochu odpadky.

„Já málem dostal flaškou od coca-coly,“ postěžoval si jeden z domácích diváků. Z běsnění sparťanů je tentokrát mezinárodní ostuda. O incidentu píší i rakouské noviny a tamní fanoušci o něm diskutují na webu. Přitom Sparta o příjezdu chuligánů věděla už den dopředu.

„Kontaktovali jsme pořadatele a upozornili na možné problémy. Když se zápas nehraje na stadionu Sparty, není v našich silách takovým věcem zabránit,“ řekl tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Cestou domů se rowdies, kteří cestovali vlastním autobusem, ještě zastavili na benzinové pumpě u Wörthersee. Tam poničili a rozkradli část sortimentu.

„Škodu jsme vyčíslili zhruba na tři sta eur (přes 7500 Kč),“ oznámil pracovník benzinky. Sparta se chováním tvrdého jádra fanoušků bude zabývat.

„Zasedá kvůli tomu představenstvo. Je to pro nás podnět, budeme o tom s fanoušky mluvit,“ dodal Kasík.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud