25. června 2009 • 14:38

Střeštík? O Brno už neměl zájem...

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za odchodem Marka Střeštíka z Brna do Sparty stojí příliš otazníků. Spekuluje se, že byl s týmem rozhádaný. Trenér Miroslav Beránek jej navíc sekýroval a naštvaný hráč nedokázal splňovat jeho pokyny. Střeštík ale tvrdí, že potřeboval jen novou motivaci.



Ještě před několika měsíci Střeštík vedl obrovské spory se staršími hráči Brna. Ti ho neměli rádi. Prý v něm viděli nafoukanou hvězdu, které nejde o fotbal.

Na jaře si zase mockrát nesedl s trenérem Miroslavem Beránkem, jenž po hráči chtěl, aby se víc vracel a vypomáhal v defenzivě. Kouč mu měl poté dávat najevo, že ho ve svém týmu nechce.

Na jeden problém se navalil druhý. A naštvanému Střeštíkovi došla trpělivost. „Už nechtěl hrát za Brno. Raději by šel kamkoliv jinam. Když se ozvala Sparta, nebylo co řešit,“ tvrdí nejmenovaný zdroj.

Střeštík se k těmto informacím vyjadřovat nechce.

Podle jeho slov za to může malá motivace. „Tu jsem už v Brně neměl,“ vysvětluje talentovaný záložník s tím, že přesun do Sparty ho prý může znovu nakopnout. „Potřebuji nový impuls. V Brně jsem strávil dlouhé čtyři roky, motivace mi prostě scházela,“ poznamenal.

Ovšem to, že Sparta klovla Střeštíka zrovna v době, kdy chtěl změnit klub, není náhoda. Podle mluvčího Ondřeje Kasíka patřil na seznam krajních záložníků, které Letenští sledovali poměrně dlouho.

Na Spartu si věřím, říká nová posila

Marek Střeštík.Foto Michal Beránek SPORT

Střeštíka na Letné nečeká nic snadného, nicméně nové výzvy se nebojí. „Nejdu do Sparty proto, abych nehrál. Věřím si, jinak bych neměnil jedenáctý celek za druhý,“ hlásá sebevědomě.

Kouč Chovanec mu dokonce už objasnil plány, na jaký post s ním počítá. „Chtějí mě spíš na levou zálohu, ale vědí, že dokáži zahrát i v útoku,“ řekl.

Střeštík míří do Sparty na roční hostování. Pokud během té doby zaujme trenéra Chovance, klub může po sezoně uplatnit opci a získat 22letého bijce natrvalo.

Hráčův příchod na Letnou bude definitivně dotažen v pátek.

deník Sport V pátečním deníku Sport najdete:
» kompletní rozhovor s Markem Střeštíkem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud