24. června 2009 • 15:34

Blažek: Jsem už starej

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený brankář Jaromír Blažek, který se momentálně připravuje se Spartou na nadcházející ročník ve Františkových Lázních, ani nedokáže říct, kolikátou právě prožívá přípravu. "Nespočítám to, možná čtyřicátou," směje se. "Jsem už prostě starej."



Letní příprava není u fotbalistů oblíbená. Většinou běhají a nabírají fyzickou kondici. Ovšem u sparťanů je to v současné době trochu jinak. "Trénujeme hodně s míčem. V Německu jsme pracovali obdobně. A těší mě to, je to lepší," řekl spokojený Blažek.

Václav Kadlec relaxuje.
Václav Kadlec relaxuje.


Jedním dechem ale dodává, že neví, co znamená spojení "lehký trénink". Sparta trénuje třífázově a jak říká trenér Jozef Chovanec, "hráči jsou rádi, že lehnou v půl desáté večer na pokoj a mají klid".

"Je pravda, že dostávám do těla. Ale díky tomu, že trénujeme s míčem, se to dá přežít," poznamenala brankářská jednička Letenských.

Trenéři takto nastavili přípravu díky skvělým fyzickým testům. Napoprvé v nich neuspěli jen dva - Sergio Peter a Juraj Piroska. "Jsem zklamaný z toho, jak se na testy připravili. Ve středu ale napodruhé uspěli a připojí se k týmu," prozradil Chovanec.

Každý ze sparťanů měl na dovolenou nastaven individuální plán. Jak chvíle volna strávil Blažek? "Hýbal jsem se. Ale jenom trochu. Jsem starej, v mých letech si tělo musí o dovolené hlavně odpočinout," vysvětlil.

"Zdraví zatím drží, je úměrné mému věku. Jsem však schopný a ochotný celou přípravu absolvovat. Je to období, kdy je to potřeba," chápe tvrdou dřinu Blažek.

Tomu na Letné vyprší platný kontrakt už za rok. O konci profesionální kariéry však zatím mluvit nechce. "Konec? Nevím, může být i nemusí. Jako brankář mám štěstí v tom, že nemusím být tolik fyzicky zdatný jako hráči v poli," řekl.

A cíl pro příští sezonu? "Hlavně nechci zažít, aby Slavia potřetí v řadě získala titul. To fakt ne," má jasno Blažek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud