4. května 2009 • 14:00

Revoluce v Boleslavi: Hapala střídá Uhrin

Autor: sid
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Historie se opakuje. Ani Pavel Hapal nevydržel na lavičce fotbalistů Mladé Boleslavi do konce sezony a dopadl stejně jako před rokem Zdeněk Ščasný. Vedení klubu se s ním rozloučilo a na jeho místo jmenovalo Dušana Uhrina mladšího.



„Prožil jsem tu hezké roky, které se nedají zapomenout. Včera večer jsme to během rodinné debaty probrali a rozhodli, že půjdeme do Mladé Boleslavi,“ popisoval rychlou akci staronový kouč.

„Sám jsem ale po prvním telefonu věděl, že to vezmu,“ dodal Uhrin, jenž se do české Gambrinus ligy vrací téměř po dvou letech.

Předtím zamířil na zahraniční štace (Temešvár a Kluž) právě ze středočeského klubu. „Jsem rád, že jsem se vrátil do Čech, už to na mě bylo dlouhé,“ pochvaloval si.

Dušan Uhrin ml.Foto Martin Sekanina


Vedení Mladé Boleslavi kritizovalo práci jeho předchůdce Hapala už po minulém ligovém kole na Slavii, kde Středočeši ztratili nadějné vedení 3:1. Prý za to mohla špatná kondice.

Hapal to sice odmítl, ale „přežil“ jen další zápas s Libercem. V něm Bolelav na soupeře nestačila, podlehla doma 1:4, a tím se osud jejího trenéra definitivně zpečetil.

„Ještě včera po utkání zasedlo klubové představenstvo a rozhodlo, že Pavel Hapal bude odvolán. Zároveň proběhlo i jednání s novým koučem,“ objasňoval Petr Svěcený, ředitel obchodu a komunikace.

„Doufám, že se s Pavlem nerozcházíme ve zlém,“ doplnil šéf klubu Jaromír Šetrle.

V pondělí po poledni už byl novinářům představen kouč Uhrin. Cíl má před posledními čtyřmi koly jediný. „Jsem tu kvůli tomu, abychom dotáhli mužstvo do pohárové Evropy. I když to bude hodně těžké,“ uvedl.

Jednačtyřicetiletý kouč byl prý jediným mužem, se kterým vedení klubu jednalo. „Kdyby pan Uhrin nekývl, asi bychom to řešili jiným personálním opatřením,“ přiznal ale Šetrle, že Hapal by zřejmě u týmu skončil tak jak tak.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud