Karel Häring
14. února 2009 • 17:02

Sparta nedala Linci šanci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
SESTŘIH: Dallas - Vegas 3:2. Hertl a spol. na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE - Spartu čeká před jarním ligovým startem klidný týden. Dnešní generálku totiž zvládla bez problémů. Její vítězství 3:0 nad LASK Linec zařídil „KuKu“ klan. Během prvních sedmnácti minut se dvakrát trefil Marek Kulič. Třetí zásah přidal Juraj Kucka.



Necelou tisícovku věrných fanoušků zahřál ve studeném odpoledni hned samotný úvod duelu. Vteřinu před vypršením první minuty se dostal odražený balon ke Kuličovi, a protože kolem něj nikdo nestál a branka zívala téměř celá odkrytá, nebyl pro zkušeného borce problém zakončit.

Zprávy o tom, že třiatřicetiletý útočník (či pravý záložník) se během zimní přípravy do dobré formy potvrdila i 17. minuta. To se po hezké kombinaci domácích neprosadil Kucka, stačil alespoň balon přistrčit na hranici vápna Kuličovi a ten střelou po zemi zvýšil na 2:0.

Bývalý reprezentant mohl v 18. dokončit i hattrick. Sparta totiž opět přečíslila soupeře a Berger poslal střelce dne do vyložené šance. Gólman Cavlina ale jeho pokus zneškodnil.

Linecký gólman Cavlina a Kulič
Linecký gólman Cavlina a Kulič

Letenští vyslali do boje základní sestavu, jak by měla pravděpodobně vypadat za týden v Olomouci. „Z větší části ano, ale chyběl Roman Hubník. Nechtěli jsme riskovat zhoršení,“ uvedl k tomu kouč Jozef Chovanec. Nemocného obránce nahradil ve stoperské dvojici Hušek. Do středu zálohy se k Bergrovi postavila posila ze Slovenska Juraj Kucka. A přestože asi málokdo věřil, že se mohl objevil v základu, svým výkonem potvrdil, že si to zaslouží.

Za rakouský celek nastoupil Hoheneder, který by měl v létě přestoupit na Letnou. A měl dost práce, protože Sparta začala aktivně, útočník Holenda a záloha hodně napadala soupeře už v samé rozehrávce. Hosty donutili k chybám a Kulič je trestal.

Branek mohlo být i více, ve 32. minutě Kladrubský krásně vysunul na pravou stranu Kušníra, ten našel centrem nabíhajícího Holendu. Útočník Sparty se ale k zakončení nedostal. LASK v první půli gólmana Blažka prakticky neohrozil, toho zahřál jen Řepka, když ve 38. minutě poslal nepřesnou „malou domů“.

Po změně stran už tempo hry upadlo, šancí bylo jen pár. V 55. minutě se opět dostal do akce Blažek, když na čáře vyrazil přímý kop hostů. Hru následně rozdrobila další střídání, ale čtvrtý tým Gambrinus ligy se ještě jednou střelecky prosadil. Kucka nejprve v 71. zahodil svou šanci, ovšem z následujícího rohového kopu si naskočil na Bergrův roh a hlavou zvýšil na 3:0.

Jarní část začíná Sparta v neděli na hřišti Olomouce, do druhé poloviny vstoupí pražský klub ze čtvrtého místa s desetibodovým mankem za vedoucí Slavií.

Sparta Praha - LASK Linec 3:0 (2:0)
Branky: 1. a 17. Kulič, 72. Kucka. Rozhodčí: Kocián - Hojsík, Jiřík.
Diváci: 924.

Sestava Sparty:
Blažek - Kušnír, Hušek, Řepka, Pamič (82. Krob) - Kladrubský (76. Huber) - Kulič (57. Matušovič), Kucka (76. Vacek), Berger (82. Jeslínek), Zeman (45. Žofčák) - Holenda (57. Wilfried). Trenér: Chovanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud