Stanislav Hrabě
28. března 2010 • 18:53

Teplice připravil o výhru v Ďolíčku vlastní gól

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Teplice ztratily v Ďolíčku náskok a Sparta jim odskočila znovu o dva body. I když skórovali pouze jejich hráči: do vedení hosty poslal Vondrášek, vyrovnával Rosa. Ovšem do vlastní sítě. Přesto je trenér Jiří Plíšek spokojený. „Je to zlatý bod, vezeme ho z venku,“ zhodnotil výsledek.



V utkání se trefili do sítě pouze tepličtí hráči, přesto nevyhráli. Vondrášek zajistil aspirantovi na titul vedení, skore srovnal vlastním gólem Rosa, když srazil Kaufmanův prudký centr po zemi do Slavíkovy branky. „Nic mu nevyčítáme, to se stane. Ten gól beru na sebe,“ přiznal se stoper Martin Klein.

SOUHRN KOLA >>>

Nevytáčel se, nehledal výmluvy, označil se za viníka vyrovnání. „Měl jsem odkopnout míč do bezpečí, ale poslal ho na druhou stranu,“ pospal situaci Klein. „Jinak by domácí gól nedali,“ povzdechl. Za stavu 1:1 měl pak dokonce šanci výsledek zvrátit. „Měl jsme na hlavě jasný gól, měl jsem to proměnit,“ přijal nálepku smolaře utkání.

Teplice se ujaly vedení po neskutečném závaru, kdy dobyly branku domácích snad po pěti zblokovaných střelách. „Najednou se to odrazilo ke mně, byla přede mnou volná branka, ze vzduchu jsem to trefil,“ nepřisuzoval si velkou zásluhu útočník Tomáš Vondrášek.

Zásah pojal jako rodinný dar, věnoval sestře, která slavila 19. narozeniny. „Doufal jsem, že ještě nějaký z brejku přidáme, ale nevyšlo to,“ uvědomoval si, že hubený náskok nemusí stačit. Nemýlil se.

Teplický Lukáš Zoubele (vlevo) se přetahuje s Jiřím Kaufmanem s Bohemians 1905.
Teplický Lukáš Zoubele (vlevo) se přetahuje s Jiřím Kaufmanem s Bohemians 1905.

Domácí přitlačili, zvýšili aktivitu. „Postupně jsme do hry dostali pět útočníků,“ vsadil všechno na jednu kartu trenér Pavel Hoftych. „Mrzí nás, že jsme nevyhráli,“ kladl si nejvyšší cíle.

Zvláštní náboj měl zápas pro záložníka domácích Jana Štohanzla, který v teplickém dresu působil.

„Je to zvláštní motivace, většinu kluků znám,“ připustil. A fakt, že severočeský klub dal pražský k arbitráži za to, že právě za něj nedostal zaplaceno, ho z klidu nevyvedl. „To není moje věc,“ odmítl si tím zatěžovat hlavu. Naopak vypsal pro spoluhráče i prémii v podobě pohoštění. „Remizovali jsme, tak to trochu zkrouhnu,“ nedočkají se opulentních hodů.

Bohemians 1905 se více než po pěti měsících povinného zimního vyhnanství na Strahově, neboť nemají vyhřívaný trávník, vrátili do Ďolíčku. „Moc jsme se na diváky těšili, ženou nás kupředu,“ pochvaloval si jejich podporu Štohanzl. „Jsme tu doma, i když na Strahově se nám docela dařilo,“ uvítal návrat trenér Hoftych.

I když Teplice ztratili v boji o titul dva body, nejedou rozladěny. „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Při tomto kontextu je bod zlatý,“ přivítal remízu trenér Plíšek. Jeho svěřence nerozhodilo, ani když se dozvěděli výsledek z Letné. „Vítězství Sparty nás nesvazuje, jedeme dál,“ vyhlásil útok na přední pozice střelec jediného ´pravého´ gólu Vondrášek.

Bohemians 1905 - FK Teplice 1:1 (0:1)

Branka: 73. vlastní Rosa - 36. Vondrášek. Rozhodčí: Kocourek - Čecháček, Handlíř.
ŽK: Lukáš, Kaufman, Róth, Nikl - Ljevakovič, Vidlička. Diváci: 6903.

Sestavy:

Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Štohanzl, Pávek (57. Bálek), Kaufman, Róth (67. Ibragimov) - Škoda, Hartig (87. Cissé). Trenér: Hoftych.

Teplice: Slavík - Vidlička, Klein, Rosa, Siva - Zoubele (90+1. Verbíř), Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (76. Kalivoda) - Vondrášek (80. Mahmutovič), Došek. Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud