22. března 2010 • 19:26

Slavia padla ve Slovácku a zůstává šestá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Slovácka porazili v dohrávce 20. kola první ligy Slavii Praha 3:1 a udělali první krok k záchraně v soutěži. První gól zápasu sice dal v 8. minutě slávista Trapp, ale pak už skórovali pouze domácí. Slovácko tak ukončilo sérii sedmi zápasů bez vítězství a odskočilo na čtyřbodový rozdíl posledním dvěma týmům v tabulce Kladnu a Bohemians.



Naopak obhájce titulu Slavia ztrácí po první jarní porážce na vedoucí Spartu už jedenáct bodů.Oba trenéři sáhli k překvapivým změnám v základních sestavách.

Kouč Slovácka Josef Mazura po nepřesvědčivém vstupu do jarní sezony a zisku pouhého bodu ze tří zápasů nechal na lavičce náhradníků opory Zelenku, Valentu a útočníka Švancaru.

Jeho protějšek Karel Jarolím nepostavil Vlčka a Šenkeříka a dal přednost Kyselovi s Ivanovským.

Šťastnější ruku měl Mazura, i když Slovácko už po osmi minutách inkasovalo. Koreš sklepl hlavou míč Trappovi, jehož střela levačkou překvapila brankáře Filipka. Gólman si sice sáhl na míč, ale špatně jej zasáhl a ten skončil za jeho zády.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Slovácko na neúspěch zareagovalo ještě větší útočnou iniciativou. Do ofenzivy se zapojovali vedle Nestorovského po stranách Ondřejka a Fujerik. V 10. minutě brankář Senecký jen s námahou vyrazil trestný kop Urbánka a o čtyři minuty později domácí fotbalisté vyrovnali.

Ondřejka po krátkém sprintu s míčem po levé straně přihrál Nestorovskému, který se otočil a přesným pasem poslal do šance Fujerika. Ten se ocitl po chybě zadáků Slavie zcela sám před Seneckým a chytrou střelou do opačného roku branky skóroval.

I když měla Slavia po většinu času míč pod kontrolou, do koncovky se nedostala. Naopak domácí fotbalisté hrozili protiútoky zejména z obou stran. Ve 26. minutě trestný kop z hloubi pole Němčický prodloužil hlavou na Fujerika, jenž poslal střílený centr před branku. Senecký stačil míč pouze vyrazit před Nestorovského a ten jej pohotově namířil do sítě.

Hlavně levá strana obrany Slavie byla v prvním poločase hodně děravá, také proto sáhl kouč Jarolím ke dvěma změnám. Po přestávce Trubilu nahradil Vaněk a po necelé hodině hry posílil ofenzivu Vlček, jenž nahradil obránce Starého. Výkon Slavie se zlepšil, ale chyběla přesnější koncovka.

Nejblíže k vyrovnání měl v 56. minutě Koreš, jenž mířil vedle. Nad břevno letěla i Kyselova střela hlavou a v 72. minutě trefil Vaněk tyč.Hned z protiútoku Ondřejka zatočil trestný kop z levé strany tak šikovně, že míč skončil potřetí v síti Slavie. Po tomto gólu se už Pražané na výraznější odpor nezmohli.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 3:1 (2:1)


Branky: 14. Fujerik, 26. Nestorovski, 73. Ondřejka - 8. Trapp.
Rozhodčí: Jílek - Wilczek, Urban. ŽK: Košút, Urbánek - Kopic.
Diváci: 6100.

Sestavy:

Slovácko: Filipko - Kuncl, Němčický, Košút, Kubáň - Fujerik, Kordula, Perůtka, Urbánek (90.+2 Abrahám) - Nestorovski (77. Švancara), Ondřejka (90. Cleber). Trenér: Mazura.

Slavia: Senecký - Krajčík, Hubáček, Kopic, Starý (58. Vlček) - Grajciar, Trapp, Koreš, Trubila (46. Vaněk) - Ivanovski, Kysela (82. Šenkeřík). Trenér: Jarolím.

OHLASY PO  ZÁPASE
Po sedmi kolech a téměř pěti měsících se fotbalisté Slovácka dočkali opět ligového vítězství, a zrovna nad favorizovanou Slavií. "Vyplatilo se nám, že jsme vsadili na jinou sestavu. Museli jsme po třech předchozích nezdarech udělat nějakou změnu," uvedl trenér Josef Mazura, jehož tým dosud získal na jaře pouze bod po remíze s tehdy posledním týmem tabulky Bohemians Praha.

Přiznal, že očekával poněkud jinou sestavu u soupeře. "Věděli jsme, že Slavia hraje dobře kombinačně ve středu pole. Proto jsme museli na tomto místě zesílit naši řadu a hrát agresivněji. A bohužel Zelenka, který potřebuje volný prostor, se do tohoto systému nehodí," řekl Mazura.

Kouč Slavie Karel Jarolím má ještě z období, kdy Slovácko vedl, v klubu hodně přátel a od nich znal sestavu domácích předem. "Základní jedenáctka Slovácka mě vůbec nepřekvapila, věděl jsem ji už dlouho před zápasem. Dostali jsme však velmi naivní a laciné góly. Přitom se pro nás utkání vyvíjelo velmi slibně. Vedli jsme a mohli jsme mít hru pod kontrolou," litoval Jarolím.

"První gól jsme inkasovali z rychlého protiútoku po našem trestném kopu. Další dva jsme dostali po standardních situacích soupeře," uvedl s tím, že hlavně třetí branka byla hodně laciná, když nakopnutý míč po zemi nikdo neodvrátil.

"Vypracovali jsme si některé brankové příležitosti, naše zakončení však bylo nepřesné a Slovácko vyhrálo zaslouženě," uznal slávistický kouč.

Po nečekané prohře ztrácí obhájce titulu na vedoucí Spartu už jedenáct bodů. "Bohužel máme hodně zraněných hráčů ze základní sestavy," posteskl si Jarolím.

Navzdory prohře viděl na utkání i některá pozitiva. "Zdařilou ligovou premiéru měl Štěpán Koreš, špatně nehrála ani nová útočná dvojice," řekl na adresu dua Ivanovski, Kysela. "Tito hráči nám zápas neprohráli. Hráli jsme špatně jako tým," dodal Jarolím.
Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud