Pavel Hartman
14. března 2010 • 18:55

Sparta vstala z mrtvých. V nastavení rozhodl Sionko

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Mistrovský titul se jim ještě tři minuty před koncem vzdaloval, ale nakonec k němu naopak udělali krok blíž. Sparťané v nastavení otočili zápas v Mladé Boleslavi a po vítězství 2:1 se dostali do jednobodového závěsu za vedoucí Teplice.



Ještě na sklonku šestaosmdesáté minuty si hosté drbali hlavy. Na ukazateli skóre svítilo 1:0 pro domácí. Přitom oni si nemohli vzhledem k remíze Teplic na Slavii a výhře Jablonce nad Kladnem dovolit vyjít bodově naprázdno.

Po utkání však skákali radostí do nebe a společně řvali: „Ku...., to je důležité!“

Spartě se totiž během pěti minut povedl infarktový obrat. Zhruba od poloviny první půle prohrávala na útulném boleslavském stadionku po Kuličově slalomu 0:1. Pak ale předvedla boxerský finiš.

Podlehli jsme euforii, mrzelo boleslavského kouče >>

Dvě standardní situace proměnila ve dvě těžká k.o. Nejprve propadl roh na zadní tyč ke Kušnírovi, který pálil do odkryté sítě. Ve druhé minutě nastavení pečetil boleslavský pohřeb Libor Sionko. A také po rohovém kopu.

K zimnímu sparťanskému navrátilci se snesl míč na penaltu a zkušený ofenzivní univerzál ho „polonůžkami“ pověsil pod břevno. Poté už hostitelé stihli jen ze středového kruhu rozehrát. Boleslavští fanoušci pádili se vztekem k domovu, zato sparťanská rodina šílela nadšením. Jak by ne. Vždyť utekla hrobníkovi z lopaty.

„Nevypadalo to s námi moc dobře. Už jsem se bál, že nevstřelíme gól. Ale nakonec se nám to povedlo,“ vydechl si Jozef Chovanec, hlavní trenér Sparty.

„Je to kruté. Přišli jsme během pěti minut o vítězství,“ ulevil si Karel Stanner, kouč poražených. „Naši hráči podlehli euforii. Chodili v závěru ve větším počtu dopředu, ale špatně to řešili, takže soupeř chodil do situací tři na tři, čtyři na čtyři,“ doplnil.

Kulič dává úvodní branku Boleslavi.
Kulič dává úvodní branku Boleslavi.

Byla to opravdu od jeho svěřenců v samém konci hra s ohněm. Spíš doslova hazard. Po vyrovnání vedl Kucka brejk tři na dva, ovšem zazdil ho špatnou přihrávkou. Ani tohle varování však domácím nestačilo. Vzápětí po podobném kontru hlavičkoval střídající Bony Wilfried z malého vápna a jasný gól odvrátil skvělým reflexem brankář Miller. Do třetice už ale Sparta trestala.

Do úzkých ji v úvodním dějství dostal její bývalý hráč Marek Kulič. V rohu vápna ho našla kolmice, on si přilepil balon k noze, udělal si dobrý den jak z matadora Brabce, tak z rakouského legionáře Hohenedera a zacílil neomylně k tyči. I brankář Blažek ho za tenhle kousek poplácal po zádech a ukázal mu palec nahoru. Byť musel kvůli tomu vytahovat balon ze sítě.

Paradoxní bylo také to, že Kulič do té doby nebyl na trávníku vidět a jeho pohyb na hrotu se téměř rovnal nule. Rázem se však z něj stal hrdina, který vlastně nad Spartou vyhrál. Bláznivou zápasovou koncovku už sledoval ze střídačky. Včetně sparťanského vítězného kankánu.

„Šli jsme do toho buď, anebo a vyšlo to! Zůstali jsme nahoře,“ shrnul drama se šťastným koncem Ondřej Kušnír.

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:2 (1:0)

Branky: 27. Kulič - 86. Kušnír, 90+2. Sionko.
Rozhodčí: Královec - Kordula, Dobrovolný.
ŽK: Sylvestre, Kalina, Procházka - Hoheneder, Kucka.
Diváci: 4386.

Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Kúdela, Hrdlička - Zahustel, Sylvestre, Opiela (74. Janíček), Poláček (90+3. Táborský) - Kulič (84. Chramosta), Mendy. Trenér: Stanner.
Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder (84. Krejčí) - Sionko, Vacek (62. Kadlec), Kucka, Žofčák - Lačný (57. Wilfried). Trenér: Chovanec.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud