14. března 2010 • 19:06

Střižkov remizoval se Slováckem a zůstává poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians Praha hráli v duelu dvou ohrožených týmů na Strahově se Slováckem 1:1 a v tabulce zůstávají s tříbodovým odstupem poslední. Hosté vedli od 8. minuty po gólu Fujerika, vzápětí vyrovnal hlavou Ibe, o mnoho víc toho podprůměrné utkání před téměř prázdnými tribunami nenabídlo.



Střížkovský trenér Jaromír Jindráček po slabém výkonu v Teplicích zamíchal se sestavou, na levý kraj nasadil ofenzivního Jeslínka a doufal v úspěch, který by vrátil jeho tým do kontaktu s mužstvy před ním.

Už po osmi minutách ale dostaly střížkovské plány povážlivou trhlinu. Demeter sice pořádně naložil Zelenkovi, jenže akce pokračovala a míč se dostal na pravou stranu šestnáctky, odkud ho křížnou ranou uklidil k tyči Fujerik. Nevadilo mu ani dvojí nepodařené zpracování míče, obránce Flachbart před ním totiž celou dobu jen uctivě couval.

Za další dvě minuty mohl domácí dorazit Švancara, který si našel ve vápně sražený míč, jenže ho netrefil ideálně a jeho rána jen zabubnovala do reklamních panelů za brankou. Slovácko to mohlo hodně mrzet, protože záhy pořádně přituhlo před jeho brankou. Dittrich ve skluzu napálil jen brankovou konstrukci, po následném rohu už se ale hlavou prosadil Ibe. Domácí útočník dal v této sezoně už čtvrtý gól a na jaře se prosadil podruhé za sebou.

V zimním počasí na Strahov přišla ještě menší návštěva než obvykle a pět stovek diváků se žádné velké odměny za věrnost nedočkalo. Hrál se urputný fotbal, typický pro boj o záchranu. Střížkovští měli o něco víc ze hry, jenže do šancí se stejně nedostávali a v 37. minutě mohli podruhé inkasovat; po Švancarově prostrčení vychytal Ondřejku vyběhnuvší brankář Belaň.

Pokud byl první poločas velmi střídmou fotbalovou stravou, ten druhý se dlouho hodil k tvrdé redukční dietě. Pětadvacet minut se na hřišti nestalo prakticky nic. Až v 60. minutě se domácí dožadovali penalty po pádu Irbeho v šestnáctce. Chvíli to vypadalo, že jim rozhodčí Adam vyhoví, ale nakonec z toho byl jen odkop od branky.

Chvilkový záchvěv atraktivity přišel až v 69. minutě. Hostující Ondřejka dostihl na brankové čáře zdánlivě ztracený míč, poslal ho před branku Fujerikovi, ale místo gólové teče se dočkal jen zákroku Belaně. A hned vzápětí v podobné situaci zaváhal i domácí Dobeš, který ve skluzu špatně trefil míč. Domácí nevyužili ani nadějný brejk v 89. minutě, který doslova zazdil Wakui, a tak zápas dospěl k remíze.

Bohemians Praha - 1. FC Slovácko 1:1 (1:1)

Branky: 15. Ibe - 8. Fujerik.
Rozhodčí: Adam - Slavík, Lakomý.
ŽK: Demeter, Jeslínek - Perůtka, Fujerik, Zelenka, Kubáň.
Diváci: 516.

Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Flachbart - Fenyk (79. Mach), Demeter - Dittrich, Dobeš (81. Devátý), Jeslínek (73. Wakui) - Ibe. Trenér: Jindráček.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Košút , Němčický, Kubáň - Fujerik, Perůtka, Zelenka (77. Valenta), Urbánek (70. Cléber) - Ondřejka (83. Nečas), Švancara . Trenér: Mazura.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud