14. března 2010 • 17:04

Budějovice zachránily proti Liberci aspoň bod

Autor: Petr Mešejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Liberec se konečně probral ze zimního spánku a ve třetím jarním kole bodoval. V Českých Budějovicích byl blízko ke všem bodům, ale jednogólové vedení v závěru neudržel. Remíza tak musí více těšit defenzivní Jihočechy.



Trvalá převaha Severočechům nebyla tolik platná. Přestože byli mnohem aktivnější, kompaktnější a vytvořili si více střeleckých možností, odjížděli ze Střeleckého ostrova pouze s remízou.

„Po dvou nevydařených výsledcích jsme se dostali pod tlak. Ale mužstvo se s tím dokázalo vyrovnat, podalo obětavý výkon s nasazením i šancemi,“ chválil vlastní svěřence hostující kouč Josef Petřík.

Jeho tým zaskočil domácí Dynamo, které před týdnem padlo po statečném boji na Slavii. Jenže dnešní představení bylo pro domácí fanoušky hodně velkým rozčarováním. „Skoro mi to přijde, že nás po výkonu v Praze všichni chválili a Liberec se tím pádem asi sám stáhne. Ale stal se opak, svou aktivitou nás zaskočil a po celý zápas jsme se s tím nedokázali vyrovnat,“ přiznal domácí trenér Jaroslav Šilhavý.

Hosté se cílevědomě tlačili před Kučeru a vytvářeli si i možnosti, při kterých bylo v domácím vápně pořádně živo. Libereckou ofenzívu táhl především středopolař Frejlach, jehož nadýchané centry zřídkakdy minuly spoluhráče v ideální pozici ke skórování.

Do přestávky posadil balon na hlavy Nezmara a Vulina, ale ke gólu vedla až třetí tutovka po změně stran. Balon putoval od Frejlacha z pravé strany křížně k nestřeženému Vulinovi, jehož levačka uklidila z voleje balon nekompromisně do sítě.

„Měli jsme to udržet, šancí jsme si vytvořili víc než domácí,“ věděl hostující špílmachr Tomáš Frejlach. Libereckou radost totiž utnul po devíti minutách domácí záložník Otepka. Jeho trestný kop těsně za hranicí velkého vápna prosvištěl hladovou zdí až do Hauzrovy sítě.

„Z takové pozice s tím nejde nic dělat než zavřít oči a napálit to,“ přiznal střelec Roudolf Otepka. Byl to snad jediný světlý moment v budějovickém podání za celý zápas.

„Za bod musíme být rádi. Hrajeme ve spodku tabulky, prohráváme souboje uprostřed hřiště. Musíme si na to sednout a rozebrat, proč to tak je,“ uvedl budějovický stoper Tomáš Hunal.

Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 1:1 (0:0)

Branky: 77. Otepka - 68. Vulin. Rozhodčí: Damková - Mencl, Košec. ŽK: Hunal - Vulin. Diváci: 2900.

Sestavy:

Č. Budějovice: Kučera - Leština, Hunal, Žižka, Krob - Stráský (71. Meszároš), Černák, Otepka, Riegel, Mezlík (61. Hudson) - Ondrášek (90. Volešák). Trenér: Šilhavý.

Liberec: Hauzr - Vácha, Kelič, Dejmek, Janů - Frejlach (87. Dočkal), Gecov, Bosančič, Vulin (90. Polák) - Kerič, Nezmar (80. Smetana). Trenér: Petřík.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud