30. května 2009 • 17:00

Budějovice pokořily vítěze poháru

Autor: Petr Mešejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Čerstvý vítěz Poháru ČMFS padl. Na jihu Čech nastoupil s řadou náhradníků a nestačil na Budějovice, které vyprovodily unaveného soupeře tříbrankovým nášupem.



Teplice pojaly poslední vystoupení hodně bezstarostně, v jejich sestavě zůstali kvůli zraněním i karetnímu ohrožení jen čtyři hráči ze středeční bitvy proti Slovácku. Ani Tobiášova parta však nebyla kompletní, přesto působila kompaktněji a hlavně prokázala nevídanou produktivitu v koncovce – tři góly ze šesti pokusů!

Souhrn kola >>>

Sledovali jsme online >>

Smolný zápas pro teplického gólmana Tomáše Slavíka, na kterého zbyla nevděčná role záchranáře po chybujících spoluhráčích i nešťastných odrazech. Přesto čisté konto neuchránil. „Nebylo to nic příjemného, i když jsem s tím těžko mohl něco dělat. Nejdříve se trefil nádherně Hudson, to se mu už asi jindy nepovede. Spíš mě mrzí druhý gól po dvojnásobné teči těsně před přestávkou,“ přiznal nešťastník mezi teplickými tyčemi.

HLASY TRENÉRŮ
Pavel Tobiáš (Budějovice):
"První branka nás zvedla, začali jsme běhat a druhý poločas byl z naší strany naprosto v pořádku."

Jiří Plíšek (Teplice):
"Nedali jsme žádnou branku a domácí dali tři, takže vyhráli zaslouženě."

Po přestávce však obrat nepřišel. Naopak. Jihočeši zcela ovládli Střelecký ostrov a za mohutného deště dorazili definitivně unaveného soupeře. Stalo se tak po hrubce obránce Lukáše ve velkém vápně. „To byla spíš smůla, že tam uklouzl, občas se to může stát,“ zastal se spoluhráče Slavík, který už nestačil zastavit Mezlíka ani ve snadné pozici zakončujícího Tomáše Sedláčka. „Poděkování patří hlavně Pavlovi, byla to jeho práce. Na mě zbyla jen prázdná brána,“ těšilo devítigólového střelce Dynama. A to ještě z ideálních pozic velkého vápna pálili nebezpečně Žižka s Jasanským. „Druhá půle byla z naší strany v pořádku. Sice jsme dali trošku šťastné góly, ale mohly padnout i z jiných možností,“ připomenul jasnou převahu na hřišti kouč Pavel Tobiáš.

I tak se zdálo, že poslední zápas sezony Severočeši jen dohrávají, na zvrat neměli dostatek kvality ani touhy. „Možná jsme byli trochu unavení z těch středečních oslav, ale na to se nemůžeme vymlouvat. I my náhradníci to musíme lépe zvládnout,“ přiznal náhradník Slavík.

Dynamo České Budějovice - FK Teplice 3:0 (2:0)
Branky:
33. Hudson, 45. Benát, 61. Sedláček. Rozhodčí: Adam - Teuber, Koval. ŽK: Lukáš. Diváci: 2985.

Sestavy:
Č. Budějovice:
Kučera - Laurinc (85. Nitrianský), Riegel, Homoláč, Žižka - Hudson, Hílek, Benát, Mezlík (88. Dobal) - Timm (75. Jasanský), Sedláček. Trenér: Tobiáš.

Teplice:
Slavík - Vidlička (85. Jablonský), Smejkal, Lukáš, Rosa - Verbíř, Doležal, Vaščák (46. Briete), Stožický, Hašek (75. Melunovič) - Hesek. Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud